Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ekim '13

 
Kategori
Dünya
 

İngiltere Başbakan'ı sermaye çekmek için Müslüman mı oldu?

İngiltere Başbakan'ı sermaye çekmek için Müslüman mı oldu?
 

Bu sadece bir yanılsama.


İslam Ekonomik Forumu'nda "selamun aleykum" diye konuşmasına başlayan İngiltere (Britanya) başbakanı Cameron Londra'nın faizsiz bono satış merkezi olacağını ve Müslüman ülkelerin sermaye başkenti olmaya aday olduğunu duyurdu.

Peki Britanya veya Cameron Müslüman mı oldu? Elbette hayır.

Britanya zaten Suudi Arabistan'dan ve Mısır'ın eski başkanı Mubarek'in parası gibi hac paralarınında toplandığı bunun ve bunun kasalığını yapmaktaydı şimdi bunu tüm İslam ülkeleri için yapmak istiyor.

Düşünsenize milyonlarca hacı Hacca gidiyor ve Kral oradan aldığı geliri Britanya'ya faizssiz veriyor. Ne acı. Hey haaat ki şimdi Britanya bunu diğer ülkelere de yaymak istiyor. 

Müslüman ülkelerden 1.3 Trilyon sterlinlik para akışını ülkesine çekmek istiyor.

Britanya (Biz ülke olarak onlara İngiltere deriz) başka neyi gördü?

Britanya gelecekte İslam ülkelerinin sadece Avrupa kıtasında değil diğer yerlerdede etkin bir hale geleceğini anladı. ÇÜNKÜ MÜSLÜMAN NÜFUS AVRUPA'DA GÖÇLERLE ve MÜSLÜMAN OLANLARIN YÜZÜNDEN KORKUNÇ BİR HIZLA ARTARKEN Britanya bu gelişmeyi ve stratejik hesaplamalarını iyi yaptı. Bu sayede hem Müslümanların kasası olacak hemde stratejik olarak kendisine yakın olan ve parasını Britanya'ya kaptıran geri zekalı ülkelerin liderlerini de siyasi olarak o ülkedeki satılmış kalemşörleri ve yandaşlarıyla destekleyecek. 

Putin'in 2003 yılında yapmış olduğu İslami açılımı usta bir şekilde Ortadoğu'da frenleyen ve baharları kendi işgal ettiği Suudiarabistan ve Katar gibi ülkelerden uzak tutan Britanya bu başarısını işte bu sözde İslami Forum ve İslami Finansla taçlandırarak sözde islamlaşan islam ülkelerini Kapitalizme ustaca entegre edecek, nasıl? iyi mi?

Onları kapitalist sisteme ustaca eklemleyecek. Zaten Yusuf Kardawi gibi ona çalışan alimleri olduğu için bu gibi çabalarına aldığı fetvalarla devam edecek.

Hz. Muhammed şu an mezarından çıksa ve gelse bizim halimize ağlar. Ebu Leheb'in nasıl da küreselleşip Tulekanın islam ülkelerinde kurumsallaşmasına kahrolur.

Kesinlikle şimdi gelse önce yeniden sokak sokak mahalle mahalle Darul Erkamları yeniden kurar ve fesada uğratılan ahlaksızlaştırılan gençleri eğitimden geçirir ve bunun akabinde sokak sokak mahalle mahalle Dar'ül Ensar'ı kurarak ekonomik dayanışma neymiş çağımızın Ebu Leheblerine bir kez daha gösterirdi. 

Ama nerdeeee?

Şimdi ki müslüman en büyük sünnet Darül Erkam'ın ne olduğunu bilmeden kılı tüyü sünnet zannettirilip uyuşturuluyor, adına mübarek dedikleri sözde kurtarıcılarla şahsi kurtuluşlarına odaklandırılırken Kuran sadece arapça onunup asla "İyyake na budu ve iyyake nastain" nedemek çevrilmiyor, Sıratı Müstakim köprü diye kandırılıyor gençlik.

Bu faizsiz bono ayaklarını Britanya satılmış liderlere yutturur ancak. Benim üzüldüğüm İslam coğrafyasında ki cehalet ve fakirliğe bu forumun olumsuz katkı sağlayacağı yönünde zira paralar kendi ülkelerinde coğrafyamızın temiz su içemeyenlerine değil Londara'da yaşayan İslam düşmanı bir İngiliz'in karnını biraz daha şişmanlatacak.

 
Toplam blog
: 722
: 3755
Kayıt tarihi
: 23.01.09
 
 

A.Ü İktisat Fakültesi mezunuyum, daha önce Kazakistan ve Hollanda'da eğitmenlik ve tercümanlık iş..