Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Temmuz '10

 
Kategori
Dünya
 

İngiltere'nin en büyük camisi açıldı

İngiltere'nin en büyük camisi açıldı
 

Katar Kraliyet Ailesi'nin yardımlarıyla yaptırılan Yeni Cami İngiltere'nin Blackburn şehrinde ibadete açıldı

Katar Kraliyet Ailesi'nin yardımlarıyla yaptırılan Yeni Cami (The New Mosque) İngiltere'nin Blackburn şehrinde ibadete açıldı.

Caminin resmi açılışı için düzenlenen resepsiyona Lordlar Kamarası üyesi Lord Patel de katıldı. Kuzey İngiltere'nin Lancashire bölgesinin en büyük camisi olan The New Mosque'da aynı anda bin 500 kişi ibadet edebilecek. Cami, daha önce küçük bir mescidin bulunduğu arazi üzerinde yapıldı. Seçim bölgesi olan Blackburn'da söz konusu caminin yapımına başından beri destek veren Lord Patel, binlerce kişinin bu projeye destek verdiğini belirterek, bir rüyanın gerçekleştirildiğini söyledi. Camiyi sadece bir ibadet yeri olarak değil, aynı zamanda öğrenme merkezi olarak da tanımlayan Lord Patel, yeni nesil için de caminin önemli görevler üstleneceğinin altını çizdi.


Caminin içinde çocukların dini eğitim alacağı merkezler de var. Caminin yanında ise Yatılı Kız Okulu bulunuyor. Yatılı Kız Okulu, hükümetin desteği ile kurulan ilk İslami okul olma özelliğini taşıyor. Blackburn, aynı zamanda Dışişleri eski Bakanı Jack Straw'un da seçim bölgesi Straw, daha önce yaptığı, "kadınların peçe takması toplum içindeki iletişimi güçleştiriyor"sözleriyle büyük tepki çekmişti. Straw, Mayıs ayında yapılan seçim öncesi kampanyada ise seçim bölgesinde yaşayan halktan bu sözleri nedeniyle özür dilemişti.

(http://www.islamadonus.com/)

 
Toplam blog
: 164
: 3066
Kayıt tarihi
: 01.11.09
 
 

Özel bir şirkette dış ticaret yetkilisiyim. İnternet üzerinden toplamış olduğum bilgileri, başkal..