Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ocak '16

     
    Kategori
    Konaklama / Ulaşım
     

    İngiltere vizesi

    İngiltere vizesi
     

    İngiltere'de dil eğitimi, vizesi dışında Ankara Anlaşması vizesi de çok fazla talep gören vize çeşitlerinden bir tanesidir. İngiltere'de yasal çalışma ve oturum hakkı tanıyan bu vize çeşidi, kendi işini yapmak isteyen her Türk vatandaşı başvurabilir. İlk olarak bir yıllık verilen bu vize, daha sonra İngiliz Hükümeti'nin gerekli incelemeler sonrasında uzatılmaktadır. İş alanı çok geniş olan bu vizeye Dünyanın her yerindeki Türk vatandaşları başvurabilir. 

    ECAA vize başvurunuz olumlu sonuçlandığında normal koşullarda size 1 yıl süreli vize verilir. Bu 1 yılın sonunda işinizi kurup kendinize yetecek kadar para kazanmaya başladığınızı veya başlayabileceğinizi gösterdiğinizde vize süreniz; normal koşullarda, 3 yıl süreyle daha uzatılır.

    Bu süreler normal koşullarda vize sahibine verilen sürelerdir. Ancak bazı durumlarda, örneğin ilk başvurunuzda iş kurabileceğiniz inandırıcı olmaz ise, 1 yıl yerine 2 aylık deneme vizesi verilebilir. Bu 2 ay sonunda iş kurmadaki girişimlerinize bakılır ve olumlu ilerleme yapmanız durumunda vizeniz 1 yıla tamamlanır.

    Aynı şekilde, 1. yıl sonunda, yeterli ilerleme yapmamış iseniz, normalde verilen 3 yıllık ek vize süresi yerine 1 yıllık geçici vize verilip, işinizde ilerleme yapmanız istenebilir.

    Toplam 4 yıl vizeli kalışınız sonunda, ILR-Indefinite Leave to Remain olarak bilinen süresiz oturum iznine başvurabilirsiniz. Bu izni aldığınızda, İngiltere'de her tür vize kısıtlamanızdan muaf tutulursunuz. Bir başka ifadeyle, ECAA vizesi sahiplerine uygulanan, sadece kendi işinde çalışma koşulu ortadan kalkar. ILR- Süresiz oturum izni ile, istediğiniz işte ve işveren yanında eleman olarak çalışma hakkınız olur ve İngiltere'de hiç bir kısıtlama olmaksızın süresiz olarak kalabilirsiniz. Gerekli vize başvuruları için www.ingilterevizesi.web.tr adresinden iletişime geçebilirsiniz.

    Şu an geçerli vatandaşlık kanununa göre, ILR-Süresiz Oturum İzni'ni aldıktan en erken 1 yıl sonra İngiltere vatandaşlığına başvuru yapabilirsiniz.

     
    Toplam blog
    : 1
    : 97
    Kayıt tarihi
    : 23.01.16
     
     

    İngiltere east london universitesi hukuk bölümünden mezunum.  İngilterede hukuk firmamzı vardır. ..