Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ocak '14

 
Kategori
Yurtdışı Tatil
 

İngiltere vizesinden ret alanların dikkatine

İngiltere vizesinden ret alanların dikkatine
 

İngiltere vize reddi


Bir vize danışmanlık acentesi ile İngiltere vizesine başvurup ret mi aldınız? Panik yok, hemen yazımızı okumaya başlayın!

İngiltere vizesi sadece bir vize değildir! Zira, yaşanan suistimaller ve vize ihlallerinden dolayı gün geçtikçe zorlaşan bir süreç olup güncel bilgi donanımlı, İngilizce diline hakim, tecrübeli ve istekli vize danışmanları tarafından yönetilmesi gereken zorlu bir yoldur. Sadece gerekli belgeleri toplayıp randevu alıp başvuru formu doldurularak yapılan başvurular vize alınması için yeterli değildir. Eğer bu kadar kolay olsaydı tüm başvuru sahiplerinin sorunsuzca vize alması gerekir ve ret denen bir kavram konuşulmaz, biz de bu yazıyı yazıyor olmazdık, değil mi?

Ayrıca, İngiltere vizesi diğer tüm ülkelerin vizelerine göre alınması çok daha zor bir vize olup özellikle Schengen vizesi ile karıştırılmamalıdır.

Ret ile sonuçlanan İngiltere vize başvurularında pasaportunuz ve orijinal belgelerinizle birlikte tarafınıza veya başvurunuzu yapan vize acentesine bir Ret Kağıdı (Refusal of Entry Clearance) gönderilir. Birçok vize acentesi, eğer ret gerekçeleri kendi hatalarıysa, başvuru sahibine Ret Kağıdı'ndan bahsetmez bile! Halbuki başvuru sahibinin durumu uygun olmasına rağmen sırf yetkin olmayan vize acentesinin hatasından/hatalarından dolayı başvuru ret ile sonuçlanmış olabilir ve bu durum başvuru sahibinin vize siciline telafisi mümkün olmayan zararlar vermiş olabilir (örn.; 10 yıllık otomatik ret kararı).

Yine de, İngiltere vize başvurunuzun ret ile sonuçlanması bundan sonra İngiltere vizesi alamayacağınız anlamına gelmez! Bunun en güzel örneklerinden biri, daha önce başka bir vize danışmanlık acentesi ile başvuru yapıp ret almış ve 2. vize başvurusu için geçtiğimiz günlerde bizi tercih ederek vizesini aldığımız Burçin Öner'dir. Kendisine burcin@bisikletsafari.com e-posta adresinden ulaşarak bilgi alabilirsiniz. (Referans gösterebilmek amacıyla kendisinden izin alınmıştır.)

İngiltere vize başvurusunun karmaşık ve çetrefilli bir süreç olması sebebiyle başvurunuzun ret ile sonuçlanması gayet normal olarak karşılanabilecek bir durum olmakla birlikte Ret Kağıdı'nda (Refusal of Entry Clearance) belirtilen ret gerekçelerini iyi tahlil etmek gerekir. Bu nedenle, bir vize danışmanlık acentesi ile başvuru yaptıysanız mutlaka başvuru formunuzun bir kopyasını isteyip sonraki başvurularınız için muhafaza etmenizi öneririz. Ayrıca, başvurunuz ret ile sonuçlandıysa acentenizden mutlaka ret kağıdınızı isteyip tercümesini yaptırarak ret gerekçelerini öğrenmelisiniz. Zira, başvurunuzun reddedilmesinin sebebi acentenizin hatası olabilir!

Biz İngiltere Vizesi İstanbul™ olarak, vize başvurularında son derece şeffaf çalışan bir ekibiz. Şükürler olsun ki şu ana kadar bizim hatamızdan kaynaklı bir ret yaşanmadı.

İngiltere vize başvurunuz ret ile sonuçlandı ve tekrar başvuru yapmak istiyorsanız, bir önceki acentenizden başvuru formunuzun bir kopyasını ve Ret Kağıdınızı edinerek ret gerekçelerinizin analizi ve yeni başvuruda izlenecek yol hakkında bilgi almak için bilgi@ingiltereyevize.net adresine e-mail eklentisi olarak gönderin. Ayrıca, size ulaşabilmemiz için telefon numaranızı da belirtmeyi unutmayın!

Fatih Çetintaş

Birleşik Krallık Vize ve Eğitim Danışmanı

 
Toplam blog
: 26
: 4167
Kayıt tarihi
: 03.09.12
 
 

Birleşik Krallık Vize & British Council sertifikalı Eğitim Danışmanı ..