Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '16

 
Kategori
Futbol
 

İngiltere’yi Yine Yenemedik

İngiltere maçı, Türk Milli Takımı’nın Euro 2016 öncesindeki en önemli hazırlık karşılaşması niteliğindeydi. Türkiye, tarihinde İngiltere’ye ilk golünü atmayı başarmasına rağmen, maçı kazanmayı yine başaramadı.

Öncelikle İngiltere maçına Arda başta olmak üzere ciddi eksiklerle çıktığımızı belirtmek gerekiyor. Stoperde Hakan Balta’nın yanında Mehmet Topal’ın yer aldığı on birimizde en dikkat çeken Caner Erkin’in sahada yer almasıydı. Fatih Terim, Caner Erkin’i ilk on birde oynatarak maç eksikliğini bir an önce gidermesini amaçladığı gibi sol bek mevkiinde ilk tercihinin bu oyuncu olduğunun da mesajını verdi.

Maça bariz ofsayt olan bir golle 1-0 yenik başlamak bizim açımızdan bir dezavantajdı. Fakat 10 dakika sonra skoru 1-1’e getirerek bu dezavantajı ortadan kaldırdık. Bir süre daha oyun hakimiyetimizi sürdürmemize rağmen 20 ila 30.dakikalar arasında bu üstünlüğü İngiltere’ye kaptırdık. Son bölüm ise dengede geçti.

İkinci yarıya Türkiye iyi başladı. Gelgelelim 55.dakikadan sonra İngiltere oyunun hakimiyetini eline aldı ve maç sonuna kadar da bırakmadı. Bu devrede bir de penaltıdan yararlanamayan ev sahibi ekip, 83.dakikada kaleci Volkan’ın hatasından kaynaklanan golle maçı 2-1 kazanmayı başardı.

Çok zevkli bir maç geçtiğini söyleyemem. İki takım da oyun bakımından tatmin edici değildi. Özellikle Türk Milli Takımı futbolcuları tanınamayacak kadar kötüydüler. Bence bunun temel nedeni liglerin yeni bitmesinin verdiği yorgunluktu. Buna bir de futbolcularımız arasındaki uyumsuzluk eklenince ortaya kötü futbol çıktı.

Türk Milli Takımı’nda dikkat çeken bir diğer nokta da, topu aldığımızda dikine oynamayı beceremeyip, genelde enine oynayıp topları ezmemizdi. Dikine oynamayı becerebildiğimiz pozisyonların birinde gol bulduk, diğer ikisinde ise ikinci yarının başında rakip kalede tehlikeli olmayı başardık.

Fatih Terim, ilk değişikliğini elinden geldiğince geç yapmaya çalıştı. Fakat 70.dakikadan sonra aşırı yorulan futbolcuları çıkartmak zorunda kaldı. Gelgelelim, oyuncu değişiklikleri Türkiye’nin oyun gücünü yükseltemedi. Hatta daha da olumsuz etkiledi diyebilirim. Sonradan giren oyunculardan sadece Olcay bir pozisyona girebildi.

Sonuç olarak iki takım da çok iyi oynamadılar. Fakat Türk Milli Takımı rakibine göre bariz bir şekilde kötüydü ve hiç de tatmin edici bir futbol ortaya koyamadı. Türkiye, zaman içerisinde daha iyi olabilir. Teknik yönetimimizin özellikle stoperler konusunda bir kez daha düşünmeleri ve Oğuzhan’ı bir an önce daha uzun süre oynayabilecek duruma getirmeleri gerekiyor. Çünkü eğer Oğuzhan olmazsa ileride top tutmakta ve kullanmakta zorlanıyoruz. Bu nedenle Oğuzhan’ın ivedilikle hazır hale getirilmesi gerekiyor.

Elbette hazırlık maçları ölçü kabul edilmemeli. Dilerim bu hazırlık maçları gereken dersleri çıkartmak açısından faydalı olur ve Euro 2016’da tanıdığımız Türk Milli Takımı’nı izleyebiliriz.

https://www.facebook.com/tolgaersari

https://twitter.com/tolgaersari

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..