Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Mart '11

 
Kategori
Futbol
 

İnönü'de heyecanlı gece

İnönü'de heyecanlı gece
 

Fotoğraf www.milliyet.com.tr adresinden alınmıştır.


İnönü'de oynanan Beşiktaş- Trabzonspor mücadelesi oldukça heyecanlı bir gece yaşattı bizlere. Goller, kırmızı kartlar, aksiyon yani futbol adına ne ararsanız vardı. Fakat maalesef Hakem Tolga Özkalfa maçın önüne geçti. 

Maç oldukça hızlı başladı. İki takım da kazanmak zorundaydı. Quaresma' dan yoksun Beşiktaş rakip sahada onun eksikliğini aradı. 

Maçın daha başında Trabzonsporlu Giray, İsmail'e yaptığı hareketten dolayı kırmızı kart görmeliydi. Tolga Özkalfa sarı kart bile göstermedi. 

İlerleyen dakikalarda iki takım da çok üst düzey bir mücadele sergilediler. Devrenin sonlarına doğru Trabzonsporlu Serkan ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Tolga Özkalfa, Serkan'a gösterdiği iki sarı kartta da haklıydı. 

Schuster ikinci yarıya bu kırmızı karttan faydalanmak amacıyla Fernandes'in yerine Nobre'yi alarak başladı. 

Beşiktaş, bu yarıda Simao ile gole ulaştı ama bu nizami gol yan hakemin ofsayt kararı ile iptal edildi. 

Oyunun kontrolü bu bölümde tamamen Beşiktaş'a geçti. Nitekim Bobo'nun golü siyah- beyazlıları öne geçirdi. Fakat futbolun asla hata kaldırmayan bir oyun olduğu bu dakikadan sonra bir kez daha ispatlandı. 

Golden hemen sonra Sivok kendi yarı sahasında rakibine anlamsızca bir faul yaptı ve de zaman geçirmek için topa vurdu. Hakemden de doğal olarak sarı kartı gördü. Bu duran topta da Ceyhun, Trabzonspor'a beraberliği getirdi. 

Böylece Trabzonspor yediği golden hemen sonra gol bularak moral kazanmış oldu. Ardından Sivok sarı kartı olmasına rağmen bu sefer de rakibini düşürdü ve ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Böylece morallenen Trabzonspor rakibiyle sayısal eşitliği de sağlamış oldu. 

Beşiktaş her zamanki basit hatalarını yaptı ve aradığı golü bulamadı. Sonlara doğru gelirken Burak Yılmaz kaleci Rüştü tarafından yere indirildi ve hakem buna da devam dedi. Burada da penaltı ve kırmızı kart gerekirdi. Fakat o Burak 88. dakikada Beşiktaş defansının hatasını değerlendirdi ve takımını 2- 1 öne geçirdi. 

Sahada futboldan çok mücadele vardı. Beşiktaş'ta Guti iyi değildi. Simao formdan iyice düştü. Beşiktaş'ta sorunlar bitmiyor. Gün geçtikçe takım daha kötü oynuyor. Trabzonspor karşılaşmasında Beşiktaşlı oyuncuların pek çoğu göz dolduramadı. 

Trabzonspor ise bir futbol mucizesine imza attı. Burak gayretiyle parmak ısırttı. Şenol Güneş'in hamleleri doğruydu ve iyi sonuçlar verdi. Schuster ise zamanla istemeyerek de olsa orta sahayı boşalttı. Çünkü Guti oyundan düştü. Bence onu çıkartması gerekirdi. 

Trabzonspor şampiyonluk yarışında çok büyük bir engeli aşmış oldu. Bu sonuç Pazartesi akşamı Gençlerbirliği karşısında Fenerbahçe üzerinde bir baskı oluşturabilir. Kayserispor ve Bursaspor'un da puan kaybettiği haftada alınan bu galibiyet çok önemli. Beşiktaş ise çok ciddi bir muhasebe yapmak zorunda. 

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..