Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mart '08

 
Kategori
Spor
 

İnönü'de Son Tango: 1-2

İnönü'de Son Tango: 1-2
 

****Alex bu, atar mı atar****


İnönü Stadı'nda ilk derbiyi kim kazandı bilmiyorum ama son derbiyi Fenerbahçe kazandı ve yine tarihe geçti. Beşiktaş'a 100. golü Kralex attı. Haftalardır konuşulan ve bu son hafta iyice gündeme oturan bir derbi de böyle geçti.

Yok efendim, deplasmanmış, muhteşem tribünler etkilermiş, Holosko fırsat vermezmiş, Cisse iyileşmiş, Delgado formundaymış, Tello takımın Alex'iymiş, Fener'in aklı Chelsea'da olurmuş...hiçbiri Sarı Kanaryalara sökmedi. Cezalı Devid'in yokluğu çok etkiler, derken, ilk gol onun yerine oynayan Kazım'ın asisti ile 11. dakikada geldi. Alex de Souza, ligde 11. golünü 11. dakikada attı.

Fenerbahçe, ilk yarıda oyuna hakimdi ve kendi oyununu oynadı. Birçok pozisyonu da değerlendiremedi. Orta saha süperdi. Aurelio ve Maldonado neredeyse hatasız oynadı. Üstelik Maldonado'nun ilk derbisi, ne kadar soğukkanlı, aldı verdi pasları. Benim dikkatimi çeken Alex'in rahat rahat oynatılmasıydı, istediği gibi top çevirdi, oysa diğer maçlarda en az iki kişi yapışırdı ona.

Beşiktaşlı oyuncular, çok telaşlı ve tedirgindi, Serdar Özkan biraz gayretliydi. Tribünler de şaşırmış olacak ki, diğer maçlardaki baskı yoktu, maçı dikkatlice izlediler. Serdar'ın 74. dakikada beraberlik golünden sonra küfürlü tezahürat ve sahaya su şişeleri atılmaya başladı. Alex, köşe vuruşlarını atmakta zorlandı ve atılan nesneler kafasına ve karnına denk geldi.

Ne kadar dostluk kazansın, denilse de bir türlü uygulanamıyor. Bu kritik haftalarda Beşiktaş, seyircisiz oynama ya da saha kapatma cezası alırsa ne olacak? Kim, ne kazanacak, üstelik Fenerbahçeli oyuncuların ortamı geren hiçbir hareketi olmadı. Maçtan sonra bile küfürle ve birşeyler atarak gönderdiler.

Ali Bilgin ve Vederson dışında tüm oyuncular iyi oynadılar, yediğimiz golde de Vederson'un hatası vardı, topun üstüne koşsa kurtaracak ama o kaleye doğru koştu. Hele o Ali Bilgin'in boş kaleye gönderemediği top, yuh bee, dedirtiyor insana. Maçtan önce en çok konuşan o idi. Bir de Kezman çok iddialıydı, aşırı motivasyon olsa gerek. Kezman da iyi değildi, Semih, yine farkını farkettirdi. Hem bu ara tahminleri de tutuyor, ne dese çıkıyor.

Yılın dedesi Zico, derbilerin antrenörü, bu akşam yine hediyesini aldı, iki kupa derbisi dışında yenilgi görmedik onun yönetiminde. Maçtan önce skor tahminim 1-2 idi. Goller Nobre- Alex, Kezman demiştim, o tahminim tutmadı.

Şimdi sırada yine zorlu bir maç var. Salı günü Kadıköy'de Chelsea'yı ağırlayacağız. Hele gelsinler bir görelim!

Dostça ağırlayalım, gollerle uğurlayalım!

Sonra yine zorlu bir takım var sırada, Kayserispor gelecek. İddiaları yok ama var gücüyle saldıracaklar, onları da yeneceğiz, başka yolu yok.


İyiler mutlaka kazanır! Biz de iyi gidiyoruz!

İyi geceler, tatlı rüyalar!
 
Toplam blog
: 480
: 2046
Kayıt tarihi
: 27.03.07
 
 

Üstkimliği ile insan, altkimliği yeterince kalabalık birisi; Eş, anne, öğretmen emeklisi. Doğa, H..