Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '13

 
Kategori
Futbol
 

İnönü’ye Coşkulu Veda

 

Böyle bir günde yazı yazmak, özellikle de futbol yazmak çok zor. Şu an için ki kaybımız 42 kişi. 29 ağır yaralı var. Toplam yaralı sayısı 100. Reyhanlı’daki saldırıyı kınıyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına ve tüm ulusumuza başsağlığı diliyorum. Dilerim yaralılar da en kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar.

Reyhanlı’dan gelen haberle yıkıldığımız bu gün aslında Türk futbol tarihi için önemli bir gündü. Sadece Beşiktaş’ın değil, Türk futbolunun mabedi olan İnönü Stadında son maç oynanacaktı.

İşte bu coşkuyla stada giden insanlara polisin biber gazı sıkması hiç hoş olmadı. Maalesef emniyet güçleri bu biber gazı olayını iyice abarttılar. Artık çoluk çocuk, yaşlı genç demeden gazı basıyorlar. Bu nasıl bir hareket serbestliğidir? Dilerim yetkililer bu biber gazı skandalına bir an önce el koyarlar.

Beşiktaş için önemli bir maçtı. Kazanması, Fenerbahçe’yi yakalayıp Şampiyonlar Ligi şansına kavuşması demekti Üçüncülük için de kazanması gerekiyordu. Ama bütün bunlar ikinci planda kaldı. Çünkü başrolde İnönü Stadı ve taraftar vardı.

Yukarıda da belirttiğim gibi İnönü Stadı sadece Beşiktaş’ın değil, Türk futbolunun mabedidir. 1947’de açılan emektar stat 66 yıl boyunca saysız başarılara imza attı, sayısız efsanelere ev sahipliği yaptı. Unutulmaz maçlar yaşandı.

İnönü Stadında Beşiktaş dışında Galatasaray ve Fenerbahçe de uzun yıllar boyunca maçlarını oynadılar. Milli Takımımız da uzun yıllar maçlarını İnönü’de oynadı.

1947’de ilk golü Süleyman Seba atmıştı. Gençlerbirliği’ne atılan ilk golün ardından da siyah- beyazlı futbolcular Süleyman Seba forması açtılar. Staddaki son golü atmak da Holosko’ya nasip oldu.

Beşiktaş- Gençlerbirliği maçı son maça yakışan bir karşılaşma oldu. Veli’nin golü muhteşemdi. Oyun güzeldi. Sivok- Escude ikilisi bu takımın stoperleri biziz diye bir kez daha haykırdı. Taraftar muhteşemdi.

Evet, İnönü’ye yakışan son derece muhteşem ve duygusal bir veda oldu. Ama bu vedanın geçici olması insanı bir nebze rahatlatıyor. Çünkü yeni stat da aynı yere yapılacak. Yani Galatasaray’ınki gibi bir durum söz konusu değil. Yaşlanmış ve yıpranmış İnönü stadı yerini daha enerjik bir stada bırakacak. Yaklaşık bir buçuk yıl sonra daha modern, daha enerjik, Beşiktaş’a gelir getirecek yeni İnönü Stadı hizmete açılacak.

Dilerim yeni stat planlanan zamanda biter ve hem Beşiktaş’ın hem de Milli Takımın büyük başarılarına sahne olur.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..