Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Temmuz '18

 
Kategori
Teknoloji
 

İnovasyon Artık Her Sektör İçin Geçerli

İnovasyon Artık Her Sektör İçin Geçerli
 

İnovasyon Artık Her Sektör İçin Geçerli


İnovasyon (Yenilik), hayatımıza yeni giren, teknolojinin hızla gelişmesi sonucu önemini giderek arttıran, sadece bilişim sektörüne dayalı kalmayıp diğer bütün sektörlere yayılan, toplumsal, kültürel ve idari alanlarda yeni yöntemlerin kullanılmaya başlanması anlamına gelir. Diğer anlamıyla inovasyon, yeni ve farklı sonuç elde etmek için yaratıcılığın, ticari ustalıkla buluşması ve geleceğin sürdürülebilir kârlılıkla buluşturmasıyla ilgilidir.

Dünyanın en değerli şirketlerinden olan Apple, Amazon ve Microsoft gibi şirketler, inovasyon alanında göstermiş liderlik ve trilyon dolara ulaşan pazar değerine sahip olasalar da inovasyon sıralamasın diğer şirketlerin gerisine düşmüşlerdir. Bulut Hizmetlerinde faaliyet gösteren ServiceNow, 31.6 Milyar $ pazar değeri ve %89.22 inovasyon puanı ile birinci sırada yer almaktadır. Tesla dördüncü yer alırken, Amazon beşinci, Facebook ise onuncu sırada liste de yerini almıştır. İnovasyonun sadece teknoloji alanında olmadığını gösteren Monster Beverge, 27.7 Milyar $ pazar değeri ile 11. sırada yer almaktadır. Marriott İnternational konaklama hizmetlerinde 21. sırada, Starbucks 30. sırada, Tekstil sektöründe yer alan Zara, Bershka, Pull&Bear gibi markalara sahip olan İnditex Şirketi ise 54. sırada yerini aldı.

İnovatif şirketlerin büyük bir çoğunluğu ABD 'de yer almaktadır. Hindistan, Güney Kore, Endonezya, Tayland, Çin, Fransa, Japonya ve Belçika gibi ülkeler, "The World's Most İnnovative Companies" listesinde ilk 100'de yer almaktadır. Türkiye'den ise malesef herhangi bir şirket henüz listede yer alamıyor.

 

https://www.urgan.org

 
Toplam blog
: 5
: 102
Kayıt tarihi
: 02.04.18
 
 

Gebze Teknik Üniversitesi - Girişimcilik ve Yenilik Yönetimi Görkem TUNCAY https://www.urgan.org ..