Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Nisan '09

 
Kategori
Yapı / İnşaat
 

İnşaat ansiklopedisi: Mantolama nedir!

İnşaat ansiklopedisi: Mantolama nedir!
 

Binalarınız da üşür arkadaşlar!

Bu şekilde yazıma başladığım için özür dilerim! Biraz korkutucu bir başlangıç oldu ama maalesef gerçek bu! Toplu konutlarda yaşayanlar için sorun yoksa da topluluksuz konutlarda yaşayanlar büyük risk altındadırlar!

Toplu konutlar bildiğiniz gibi mahallenin bir arada bir binada yaşadığı konut türüdür! Yatay değil de düşey şehirleşme modelidir! Komşu ziyaretleri asansörle yapılır! Tek kapılı ve çift kapılı modelleri vardır! Yangın merdiveni de bulunur ama genelde kilitlidir. Yangında kullanıldığı vaki değildir!

Bu tür binalar niye üşümez? Çünkü normal bir insanın vücut ısısı 36.5 derecedir! Bir Blokta 100 kişi olduğunu düşünürsek 3650 derece bir ısı elde etmiş olduğumuz görülecektir! Ateşi başına vurmuş insanlar hariç !

Görüldüğü gibi bu kadar ısı Karabük Demir Çelik fabrikasının yüksek fırınında bile yoktur! (Cemile miydi fırının ismi?)

Türkülerimizde bile bu tür yerleşim sistemi teşvik edilmektedir!

“Çingeneler kalay yapıp satarlar!

Onbeş kişi bir arada yatarlar!”

Ya yüz kişiyi düşünün?

Mantolama dediğimiz sistem, genellikle binanın dışından ısı ve ses yalıtımı özelliği olan malzemeyle kaplanmasıdır!

Erkek blogerlerin itirazını anlıyorum!

“Neden Paltolama değil de Mantolama deniyor? Erkekliğe ayıp bu! Parayı biz veriyorsak bizim dediğimiz olmalı!”

Ben de zamanında çok düşündüm bunu sevgili blogerler! Fakat boya işi bozdu!

Nasıl bozdu derseniz açıklayayım! Siz hiç pembe paltolu erkek gördünüz mü? Sanırım görmemişsinizdir! Düşünün ki dışını pembe boyayacaksınız evin! Gerçi küresel ısınma melaneti onu da zamanla gösterecektir ama şimdilik tehlike söz konusu değildir. Müsterih olunuz!

Hazır küresel ısınmadan söz açılmışken görürüz ki, evinizin ısınma ve serinleme problemini en kolay çözebileceğiniz sistem budur!

Haberleri takip ediyorsanız duymuşsunuzdur. İnsanın gardaşından bile fayda yok! Azeri gardaşlarımız doğalgaza zam yapıyorlar bize inat! Düşünmüyorlar ki gardaşlarının mantolaması yok! Neymiş, Ermeniler Yukarı Karabağ’ı işgal etmişler ve burada bir milyon “kaçkınları” var! Bize mi sordular da kaçtılar! Hem, hani kaçanın anası ağlamazdı? Ermenilere yardım ediyorsak “komşusu açken tok yatan bizden değildir” diyedir!

Neyse, o konuya fazla girmeyeyim! Hoş, bizim de başımız göğe alıyor sanki!

“Ben umarım bacımdan, bacım ölmüş açından!” diye bir laf vardır duyduğum!

Mantolama konusunu dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım sizlere değerli blogerler! Dört mevsimi evinizin içinde de yaşamak istemiyorsanız mantolama yapınız! Evde manto giymeyiniz!

Not: Bu bir reklamdır! Ben de eve mantolama yapacağım da! EPS’yi alacağım fabrika, bir yazı yaz madem dedi! Tamam demiştim!

 
Toplam blog
: 1640
: 466
Kayıt tarihi
: 27.01.07
 
 

Doğum tarihim değişmedi ama çok şey değişti bu güne kadar. En başta, dede oluyorum! Evet; şaşırdı..