Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Haziran '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

İnşaat Mühendisleri Mersin Şubesi yeni yönetim binası hizmete girdi

İnşaat Mühendisleri Mersin Şubesi yeni yönetim binası hizmete girdi
 

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, doğal afetlere dayanıklı yapılar yapmanın şart olduğunu belirterek, bu konuda Valilik olarak gereken katkının verileceğini söyledi.

Vali Güzeloğlu İnşaat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi’nin yeni yönetim binasını hizmete açtı. Merkez Yenişehir ilçe sınırları içerisinde bulunan binanın açılışına Mersin Milletvekili İsa Gök, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanvekili Erol Ertan, İl Emniyet Müdürü Arif Öksüz, İlçe Belediye Başkanları, İnşaat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Taner Yüzgeç ve diğer illerden gelen oda başkanları katıldı. Kurdele kesim töreninin ardından konuşan Vali Güzeloğlu, kentleri tanımlarken sosyal dokuların ve ortaya konulan çalışma alanlarının önemsendiğini kaydetti. Kamu yöneticiliği hayatı boyunca yapı alanında hep işlevsellik-fonksiyonellik ve estetik kavramlarına vurgu yaptığının altını çizen Valimiz, “Söz konusu kavramlar birleştirildiği zaman ortaya mükemmellik çıkar. Bu noktada iki kavramın bir arada olduğu yapı örneklerine pek sahip değiliz.

Mersin’de göreve başladığım zaman, dünya ilişkileri ile önemli bir kent haline gelmiş bir kentin Valilik binasını görmeyi bekliyordum. Mevcut Valilik binası arkasında bulunan ve kısa bir süre önce İl Sağlık Müdürlüğü olarak hizmet veren tarihi Valilik binasını restore ediyoruz. 130 yıla yaklaşan geçmişi bulunan; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 3 kez ziyaret ettiği ve Kurtuluş Bayrağı’nın balkonundan çekildiği bu binamız, 2013 Ocak-Şubat ayında tamamlanarak tekrar Mersin Valiliği olarak hizmet verecek. Restorasyon işlemi tamamlandığında bugünkü Valilik binasını yıkarak o tarih kokan eserin önünü açacağız ve Mersin için değer olarak eski Valilik binasını tekrar ortaya çıkaracağız. Mersin’e biraz daha geç gelseydik bu bina tarihe yolcu edilebilirdi” dedi.

“DOĞAL AFETLERE DAYANIKLI YAPILAR YAPMAMIZ ŞART”

Bir sosyal bilimcinin ‘Kentlerin tarihi tanıkları yapılar ve binalardır’ şeklinde söylemde bulunduğunu aktaran Vali Güzeloğlu, “’Tarihe tanıklık eden kaç binamız var’ diye sormamız gerek. Yani yapılacak olan yapıları inşa ederken de bunu düşünerek hareket etmemiz gerekmektedir. Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa Göbeklitepe’de yapılan kazılarda 12 bin yıllık yazılı bir eser bulundu. Bizlerin bugün inşa ettiği yapıdan 10 bin yıl sonrasına ne kalacak ve bizi nasıl anlatacak? Bu soruları sormamız gerekmektedir. Tüm bunların yanında doğal afetlere dayanıklı yapılar yapmamız şart. Bu konuda Valilik olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız” diye konuştu.

İnşaat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Taner Yüzgeç ve Mersin Şube Başkanı Veysel Özkan ise odanın kurulduğu günden bu yana toplumun güvenliği için faaliyet gösterdiğini kaydettiler.

Mersin  Valisi Güzeloğlu,konuşmaların ardından binanın yapımında emeği geçen ilçe belediye başkanlarına plaketlerini verdi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..