Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Eylül '21

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

İnsan, umuttur!..

                                                                                İnsan, umuttur!..
 
İnsan taşıdığı düşünceleri, duyguları ve yaptığı davranışlarıyla anlam kazanıyor. Bu açıdan yaptığı iyi davranışları ve başarılı çalışmalarıyla değer kazanıyor. Kötü tarafları ve olumsuz davranışlarıyla değer kaybına uğruyor. 
 
Nitekim insanı gerçek bir insan yapan dolayısıyla da diğer canlılardan ayıran temel özellikleri arasında hemen akla gelenleri toplumsal hayatın aileden başlayarak her basamağında kendisiyle ilişkileri, doğayla ve evrenle olan ilişkileri, diğer kişilerle ve toplumsal kürüm ve kuruluşlarla olan ilişkileri ona attığı her adımda yeni anlamları yükleyerek, yeni dünyaları önüne seriyor.
 
Sevgi, en anlamlı insan duygusu: Yeryüzünde sadece insana mahsus olan duyguların en yücesi sevmek duygusu ile hareket eden insanlar her durumda hal ve hareketlerinde ölçülü, diğer insanlarla uyumlu, vicdanlı, merhamet ve adalet duygusu gelişmiş bireyler olarak, hayatı her defasında ve yeniden iyiliklerle, güzelliklerle donatan ve dünyayı yaşamaktan büyük keyif alınan huzurlu ve mutlu bir alan haline getirirler.
Umudumuz insan, değerimiz insanlık olmalı.
 
Nihayet bir kalbi ve bir  ömrü var herkesin. Bu bakımlardan maddi ve manevi kazançlarımızı,  fikirlerimizi, ürettiklerimizi insanlık için kullanmayı ön plana almamız sahici olacaktır. Bu nedenlerle her şeyde sevgimizi, iyi niyetimizi ve iyilik düşüncemizi diğer insanlara ve yaşama pozitif enerjilerimiz olarak geçirmeliyiz. 
 
İnsanın ve İnsanlığın günümüzde geldiği yer hiç iyi bir yer değil! Belki dünyanın her yanında bir düşmanlık psikolojisi ve bir büyük paylaşım kavgası var. Her yer doz duman, her yer göz yaşı kan!
 
Elbette bu kötü gidişatın durması için çalışan, didinen, ısrarla engel olmaya çabalayan cesur insanlar ve örgütlü insan grupları var. Bugünün ve geleceğin kutlu inşası içinde umut olmaya ve var olmaya devam edecekler.
 
Özetin özeti: Aslında bütün insanlar kendilerine birinci hedef olarak milliyet, dil, din, cinsiyet, vesaire ayrılmadan bir ve birlikte olarak dünyanın daha iyi bir yer olması için azami göstermeyi seçmelidir. İnsan ve insanlık değerleri böyle kazanılır ve korunarak kuşaklar arasında geçmişten geleceğe güçlü ve insancıl duygularla birlikte aktarılır. İşte o zaman bugün bizler yarın çocuklarımız silahların sustuğu, savaşın olmadığı barışın ve iyiliğin hakim olduğu mutlu bir dünyada huzur ve bolluk içinde rahatça yaşarız.
 
Havadis Gazetesine ve Artık Gerçek Medya Haber’e, ‘İnsan, dünde, bugünde, yarında umuttur’ fotoğraflı köşe yazımı yayımladıkları için, çok teşekkür ederim.
 
 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..