Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '15

 
Kategori
Deneme
 

İnsan 7 gün aç durabiliyorsa 7 günde bir yemek yiyelim

İnsan 7 gün aç durabiliyorsa 7 günde bir yemek yiyelim
 

Ya adamın varsa niye böyle bir sıkıntıya girsin ki de hani işten artmaz dişten artar diyenler ya da ne bileyim çok fakir olanlar, dünyanın açlık bölgelerinde veya dünyanın geleceğine yönelik hani bir felaket olası yoksulluk-imkânsızlık durumlarında insanlığın telef olmasını önlemek için bilimin öncülüğünde böyle denemeler yapılabilinir.

Ben hayatımda bir defa 3 gün aç kaldım; 3 üncü gün zorlandım ama belki alışkın değildim. İnsanların açlığa 7 gün dayanabilecekleri biliniyor. Tabi bu işin kolay olmadığı gerçek. Ama belki insanlar böyle süreli aç kalmaya alışkın olmadığı için zorlanıyor olabilirler. Vücut belki alıştırılır. Haftada bir yenilen yemekle eğer vücudun asgari ihtiyaçları sağlanırsa… Zaten belki de vücudun ihtiyacı olan maddelerin bugün belirlenmiş oranı (örneğin günde 3 gram yağ gibi) belki yoğun çalışma ve faaliyet durumu içindir.

Yani böyle bir araştırma yapılmalı… Sabah öğle akşam, her gün yemek Allah kanunu mu? Belki de bizi yemek öldürüyor. Oruçta bu deneme yapılamaz; çünkü bir gün aç kalınıyor ama iftarda-sahurda bir ton yemek yeniliyor. Dayanıklı birkaç denekle doktorların kontrolünde az yemek yeme (haftada bir) denenmeli. Bir olumlu alışkanlı ve buna bağlı olumlu sonuçlar elde edilirse… Belki vücuda bu kadar gerekli değil, ne verirsen onu alıyor; keyif için belki de bu kadar yiyoruz. Belki de alışkanlık.

Bilelim yani noluyor. Hani bir gün olur ya böyle bir duruma düşersek deneyim olur ve ona göre hareket ederiz. Eğer sonuçta Afrika’daki aç çocuklar gibi bir durum ortaya çıkarsa vazgeçeriz. Veya en azından günde bir defa yemek yeme denenebilir. Bu bile çok büyük bir şeydir. Hem tasarruf hem de sağlık bakımından olağanüstü sonuçlar yaratabilir. Bazen zaruretler güneşin karanlıktan çıkması gibi aydınlığı/kurtuluşu doğurur.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..