Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Şubat '07

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

İnsan aşkının gücü

İnsan aşkının gücü
 

İsrail’in önde gelen dans topluluğu Vertigo& The Diamonds grubunun müzisyenleri İstanbullu dans severlerle insan ilişkilerinin karmaşıklığını ve ritüelleri sembolize eden bir dans gösterisi “İnsan Aşkının Gücü”nde ( The Power of Human Love) İş Sanat’ta bizlerle buluşacak...

Vertigo& The Diamonds, 2005’te İsrail Kültür Bakanlığı tarafından yılın en iyi gurubu ve koreografi ödüllerine laik görüldü. Her biri sanat dünyasında yankı getiren gösterilerini sanatçıların ve izleyicilerin fiziksel bir buluşma yeri olarak tasarlayan Vertigo, performanslarında seyircileri umulmadık, heyecanlı ve umulmayan bir maceraya çıkarıyor. Uluslar arası seviyede sanatsal mükemmelliği temsil eden grup, “beden dili”nin geçerli lisan olduğu bir dünyada insanların arasındaki iletişimi geliştirmeye çalışıyor.

Tamar Dans Topluluğu, Bat-Sheva ve Kibutz Dans Atölyesi’nde birlikte çalışan ve iş arkadaşlıklarını hayat arkadaşlığına da dönüştüren Adi Sha’al ve Noa Wertheim, topluluğu aynı isimli düetlerinden yola çıkarak 1992’de kurdular. Adi Sha’al’ın hava kuvvetlerinde yaptığı çalışmalarında ilk elden edindiği tecrübelerle temellerini attığı Vertigo, sadece havada değil, ilişkilerin kendi özünde de “kontrolün eğrilmesi” kavramı üzerine kurulmuş bir gösteri. İkilinin deyimiyle Vertigo “insanların iletişiminde yönün kaybedilmesi ve baş dönmesi olgusu”na işaret ediyor.

Gösterinin müzikleri beş kişilik The Diamonds grubu tarafından canlı olarak seslendirilecek. Vertigo’nun müzik direktörü Ran Bagna sahneyi The Diamonds ile paylaşmayı semboller ve ritüellerle dolu olan bir evliliğe benzetiyor.

Yedi dansçı ve beş müzisyenin sahnedeki işbirlikleri gerçekten bir kutlamaya dönüşüyor…

17 Mart Cumartesi günü Saat 20.00 da Vertigo& The Diamonds İş Sanat’ta bize görsel bir şölen yaşatacak...

Ben kaçırmayın derim...

 
Toplam blog
: 47
: 2023
Kayıt tarihi
: 29.07.06
 
 

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı “Piyano” ve “Kompozisyon ve Orkestra Şefliği” ..