Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '07

 
Kategori
İlişkiler
 

İnsan aynı anda iki kişiyi birden sevebilir mi?

İnsan aynı anda iki kişiyi birden sevebilir mi?
 

Bugün Milliyet gazetesinin haberinde Deniz Seki ile aşk yaşadığını söyleyen Hüsnü Şenlendirici, Kanal D'nin Dobra Dobra programındaki yorumunda "Kalbimde iki sevgi taşıyorum. Hem karımı hem Deniz'i seviyorum "demiş. Bu haberin altındaki yorumların içeriği ise "öyle şey olmaz" şeklinde.

Yıllar önce "mutluluk" adlı bir film izlemiştim. Orada karısını çok seven mutlu bir adam vardı. Ama bu arada adam başka bir kadına da aşık olmuştu. Karısının yanındayken sevgilisini, sevgilisinin yanındayken karısını özlüyordu. En sonunda karısına şöyle bir itirafta bulunmuştu. "Birinizle birlikte olmak beni mutlu etmiyor. Ancak ikiniz birbirinizi tamamlıyorsunuz. Ben ikiniz de hayatımda olduğunuz sürece mutlu olabilirim." Film ise bu itirafı duyan karısının intiharıyla sonuçlanıyordu.

Doğal olarak her kadın, erkeğinin kendisine ait olmasını ister. Bu ister eş olsun, ister sevgili olsun hiç farketmez. Burada erkeğin psikolojik durumunu incelersek, erkeğin eşine ve çocuklarına karşı sorumluluk duygusu var. Eşi onun en iyi gününde yanında olduğu gibi en kötü gününde de yanında olmuştur. Bu yüzden bir anda eşinden vazgeçememektedir. Belki erkeğin şimdi meşhur olması, sanatçı dünyasına girmesi onun aklını çelmiştir. Birine aşık olduğunu sanmaktadır. Bu aşık olma belki magazin dünyasında olmasaydı, gerçek bir sevgi olarak değerlendirilebilir miydi? Bilmiyorum. Çünkü aşkın insanın karşısına ne zaman çıkıp çıkmayacağı hiç bir zaman belli olmaz. Ama magazin dünyasında söz edilen aşkın sadece reklam amaçlı olduğunu düşünüyorum.

Bu konu, bilhassa kırsal kesimdeki kumalık durumunu aklıma getirdi. Yıllardır kendisiyle birlikte olan ve yıpranan eşinin yanına genç bir kadın alan erkekler ve bunu kabul eden kadınlar. Erkek, 2 veya daha çok sayıda olan eşlerini aynı ölçüde sevebilir mi? Yoksa bu durum sadece cinsel tatmin mi? Bu durumda olan erkeklerin psikolojik durumları nasıl? Aynı şekilde üzerine kuma getirilen kadınlar ile kuma olarak giden kadınlar ne düşünüyorlar?

Bütün bunlar, üzerinde düşünülmesi gereken konular. Onun için evlilikte çifter anlaşamıyorlarsa ayrılırlar. Ayrılan kişiler aşık olduğunu sandığı kişilerle evlenebilirler. Ama evliyken, sevgilisiyle ilişki yaşayan ve daha sonra eşinden ayrılıp sevgilisiyle evlenen hiç bir erkeğin mutlu olduğunu görmedim. O erkek her zaman ilk eşini, çocuklarını ve ilk yuvasını özlemle hatırlar. Bu bakımdan ilişkiye girmeden evvel bütün bunları düşünmekte yarar vardır.

 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..