Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '14

 
Kategori
Felsefe
 

İnsan beyni yazılımı

Bilgisayarlarda bir yazılım vardır, bir de donanım. Donanım bilgisayarın fiziksel özelliğini oluştururken, yazılım ise bu fiziksel özelliği kullanarak, bilgisayarın bize hizmet etmesini sağlayan programdır.

Aynı donanıma sahip iki bilgisayarın birinden, yazılım farkları nedeni ile çok daha fazla verim alınabilir.

İnsanlara gelince, insanların verimleri de çok farklıdır. Bir insan her şeyi yüzüne gözüne bulaştırırken (A kişisi)  diğeri tüm sorunları çözerek her şeyi rayına oturtabilir (B kişisi).

Bir insanla bir bilgisayarı karşılaştıralım. Acaba A kişisi ile B kişisi  arasındaki fark donanım farkından mı kaynaklanıyor yoksa yazılım farkından mı?

Yani bu iki kişinin beyinleri arasında, fiziksel bir farklılık mı var ki kiri sürekli başarısız olurken diğeri sürekli başarılı oluyor. Yoksa bu tamamen doğduklarından beri beyinlerine yüklenen yazılımdan mı kaynaklanıyor?

Nedir bu yazılımlar? Öncelikle eğitim, ama yalnızca bu değil tabii ki. Kişinin doğduğundan o güne kadarki yaşadığı, düşündüğü, hissettiği her şey o kişinin o anda beyninde olan yazılımı oluşturuyor.

Bana kalırsa normal insanların beyinlerinin fiziksel özellikleri tamamen aynı. Kişinin karakterini, zekasını, iyi veya kötü kalpli olmasını, çalışkan veya tembel olmasını, kısacası her şeyini, doğduğundan beri yaşadıkları yani insanın beynindeki yazılım oluşturuyor.

Kendimizin ve çocuklarımızın daha iyi ve daha akıllı insanlar olmasını sağlamak için, beynimizin yazılımına dikkat etmeliyiz.  

 
Toplam blog
: 29
: 211
Kayıt tarihi
: 15.11.14
 
 

Mühendislik eğitimi aldım. Felsefe konusuna ilgim var.  ..