Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

20 Aralık '21

 
Kategori
Dünya
 

İnsan da nedir?

Bir bardak şişe süt kırılıp dökülse; ne yapılırsa yapılsın dökülen süt, eşdeğeri olan bir başka şişeyi doldurmak üzere toplanmaya çalışılsa da sonuç başarılı olamaz. Değil mi?

Kart bir meyve başka bir meyve ile aşılanabilir mi?

Aşılı bir meyve dalı başka aşılı meyve dalı ile aşılanabilir mi?

Temelden insan davranışlarını ve özelliklerini bilenler insanları da yönetme konusunda her zaman daha başarılılar. Çünkü insanlar esasında bir lidere ihtiyaç duyarlar. O lider karakter hem yönlendirici, hem cesaret verici olmalıdır. Hasan Sabbah gibi bir lider de nihayetinde liderdir, Hitler de.

Elbette insanlar su damlalarıdır, onların sel haline gelebilmesi için onların birlikte olmaları ve bir kanala yerleştirilmeleri gerekir. Yeter mi yetmez, potansiyellerinin de artması, artırılması gerekir. Yüksek bir yerden aşağı doğru akıtılmaları gerekir. İnsanlar yağmur damlalarına benzer. Özünde pek de adaletli değillerdir. En azından ilkelleri böyledir. Ancak ilkeli toplumdan ilkesiz topluma gelen insan bir anda davranış değiştirir. O halde insan esnektir de denilebilir. Su gibi olması nedeniyle, girdikleri kabın şeklini alırlar yani.

Kap bazen bir boru, kadeh, bardak veya bir yalak olabilir. Su aynıdır ama şekli değişiktir ve görüntüsü de çeşitli durumlarda daha az sanatsal olabilir ya da olmayabilir. İçine daha fazla yabancı maddenin karışması onun tadını, kokusunu, rengini değiştirebilir.

Kısaca insan çevresiyle şekillenir, toplumuyla yoğrulur, kanunları ile bir şekle dönüşür. Milletin örf ve adetlerinin yasalarında yaşaması iyidir, eğer inanıyorsa inançlarının yasalarında hayat bulması da önemlidir, daha da önemlisi insan doğasının doğa kanunları ile çelişmeden devam edegelen bir yol izlemesi de mantıklı olur. Daha az yorulan insan doğal akış potansiyeli kazanabilir. Bu durum; dağdaki karın erimesiyle sele dönüşmesi ile denizdeki suyun sele dönüşmesi arasındaki ilişki gibidir

 
Toplam blog
: 2271
: 163
Kayıt tarihi
: 15.10.14
 
 

Bugünün doğrusu yarının eğrisi, dost görünenler düşman ve herşey aslında zıddı olabilir. Büyük ih..