Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ocak '13

 
Kategori
Çalışma Yaşamı
 

İnsan emeği yağmada ölülerimize bile sahip çıkamıyoruz

İnsan emeği yağmada ölülerimize bile sahip çıkamıyoruz
 

AKP hükümetinin çıkartığı yasalar yüzünden. Zaten beş parasız kalan işçiler evlerine götürecek ekmek parası bulamaz iken. İş mahkemesine dava açabilmek için, alacağı paranın %10 unu davayı açarken peşin olarak mahkemeye yatırmak zorunda bırakıldı.


İŞÇİLERİ ARTIK ÖLÜLERİNE BİLE SAHİP ÇIKAMAYACAK KADAR SÖMÜRMÜYORLAR

Ankara OSTİM sanayisinde işçiler çalışıp maaşlarını alamıyor ve sürekli kredi kartlarına faiz ödemek zorunda bırakılıyorlar.

Çalışma Bakanlığı işçilere hiç bir şekilde sahip çıkmıyor bu yetmez gibi birde maaşı ödenmediği için başka bir iş bulmak zorunda kalan işçiler. 3 aylık maaşlarını alamadıkları halde doğrudan mahkemeye giderek dava açamıyorlar. Neden mi???

AKP hükümetinin çıkartığı yasalar yüzünden. Zaten beş parasız kalan işçiler evlerine götürecek ekmek parası bulamaz iken. İş mahkemesine dava açabilmek için, alacağı paranın %10 unu davayı açarken peşin olarak mahkemeye yatırmak zorunda bırakıldı.

Buna birde mahkeme masraflarını eklediğimizde. 3 ay maaş alamamış ve donuna kadar ipotek altında kalmış bir işçi hangi parayla mahkemeye giderek dava açabilir ki?

İşte OSTİM ve tüm ülkemizin sanayilerinden insan manzaraları. İşçiler öyle bir köleleştirildiler ki artık cenazelerine bile sahip çıkamıyorlar. Doğduğu topraklarda sürgün yaşatılan işçiler memleketlerinde yakınları öldüğünde cenazesine gidemiyorlar tanıdığım bir çok insan çalıştığı yerden düzenli maaş alamadığı için en sevdiği insanın cenazesine bile gidemiyor olduğunu gördüm ki bende de yok ki karşılayayım yol parasını..

Tazminatlara takılan AKP hükumeti zaten dolaylı olarak tazminatları kaldırmış oldu çalıştığı İş yerinden maaşını alamadığı için, çocuklarının açlığına daha fazla dayanamayan işçiler. Mahkemeye dava açacak para bulamadıkları için zaten 10 yıllık çalışıyor olsa da işini bırakarak başka bir iş bulmak zorunda bırakılıyor. artık işverenin insafına kalmış.

Bizim işveren İş yerinden ayrılanların değil tazminatını daha içeride kalan maaşlarını bile 6 aydır hala alamayanlar var..

İş güvenliği yasaları işçileri asla korumuyor ve tüm yasalar İşverenleri veya bakanlığın kasalarını koruyor.

İşçi iş yerini şikayet ettiğinde bakanlık müfettişleri geliyor işverene belirli bir para cezası kesiyor, gidiyor bu bakanlığın kasalarını doldurmak için iyi bir yöntem. Ama işçiler için hiç bir anlam taşımıyor. hiç bir yaptırım gücü yok, kömür madeni patlamasına bir bakalım.

Kömür madenindeki patlama haberi.

Türkiye Taş kömürü Kurumu'nun (TTK) Kozlu Müessesesi'ne ait kömür ocağında metan gazı patlaması sonucu göçük altında kalan 8 işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

İşçiler, TTK'nın maden arama sahasında hazırlık işleri yapan taşeron Star şirketi bünyesinde çalışıyordu.

Saat 13.00 sıralarında 630 metre derinlikte meydana gelen patlama sonucu 8 işçinin cansız bedenine ulaşıldı.

Çalışma bakanı açıklama yapıyor 3 ay önce madendeki usulsüzlükleri gördük ceza kestik..

Yani Bakanlık işçilerin hayatını. kestiği üç kuruş cezayla yok sayıyor.

Ceza keserek kasanızı doldurana kadar. Neden madeni kapatıp görünen olumsuzluklar çözülene kadar İşletmeciyi işçinin madene girmeden parasını ödemek zorunda bırakmadınız da ölümüne seyirci kaldınız. öyleyse madenlerde asıl katil kim?

İşte Ülkemizdeki İŞÇİ MANZARASI, Köle işçi cenneti.

istediğin kadar al çalıştır öldür yada yaşat süründür....

A Sair Abdullah Oral

 
Toplam blog
: 151
: 648
Kayıt tarihi
: 05.10.08
 
 

Kısa öz geçmiş: Gecenin kara yüzünde dişlenirken çığlıklar bir kadının sancılarının sükunete durd..