Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Eylül '17

 
Kategori
Güncel
 

İnsan Hakları

           İnsan haklarından sözediyoruz. İnsanca yaşayamadığımız şu dünyada ,hangi haktan,adaletten sözetmenin ,nekadar anlamsız olduğunun farkındamıyız? İnsan haklarından sözetmek başka, uygulamak başka.

          İnsan hakları evrensel yasası, sadece dosyalar da yazılı kalan içerik olmakdan başka birşey değil. Sadece dosyalarda ,raflarda kalan tozlanmış satırlar.

         İnsan haklarını savunan ülkelerden sözetmek gerekirse, sadece kendi çıkarları için kullanıyorlar. Güçlerinin ölçüsünü sadece insanların üzerinde uygulamakdan çekinmiyorlar. Sanayileşmiş ülkeler pazar arayışı içinde  domino taşı misali insanları kullanıyorlar. İlaç deneylerin de insanları kullanıyorlar.Üretilen silahlar insanları öldürmekle deneniyor. Nerede adalet,nerede İnsan hakları? Sadece çıkar dünyası.Güçlünün güçsüzler üzerin deki deneyi.Yani her alan da güç savaşı.

         İnsan hakları savunucu ülkeler nerede?Dünya da bunca can yanarken,Onca masum insan ölürken.Müslümanlar katlediliyor,İran,ırak, suriye, arakan da onca insan aç susuz vatanların dan kopartılırken.Nerede?

        Tüm bunların tek sebebi silah pazarında kazanç sağlamak.Bunca can yanarken ,terör guruplarına destek veren ülkeler beli.Silah kaçakcılığı,uyuşturucu satan ulkelerin insan haklarından söz etmeleri, sadece kendi çıkarlarını korumakdan başka birşey düşünmeyen aciz beyinlerin başta olduğu ülkeler. Yokluk savaşı ile uğraşan,yaşamaya çalışan insanların üzerine bomba yağdırmak, insanlıkmı , insan haklarını korumakmı sizce?

        Masum insanları katleden silahları üretip satan insanların üzerin de deneyen ,İngiltere,Franza,Amerika  gibi ülkelerin insan haklarından sözedip savunması nasıl bir anlayış ?

       Sadece çıkar sevdası,Güçlünün güçsüz üzerin deki deneyi.

İnsan hakları yasası ,sadece dosyalar da kalan ve hiç uygulanmayan içerik.

                  Hatice Büyükarı...

 
Toplam blog
: 89
: 164
Kayıt tarihi
: 20.08.17
 
 

Kız Meslek Lisesi mezunu. Ev hanımı. Okumayı ve yazmayı seven biriyim. Gerçeklerle uyumlu olması ..