Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Mayıs '20

 
Kategori
Blog
 

İNSAN HAYATI VE EKONOMİ

Merhaba Kardeşlerim

 

Sizin İçin Bu Hafta Derlediğim Konu İnsan Hayatı Mı ? Yoksa İnsanın Ekonomiye Verdiği Katkı Mı ? Adlı Konumdur. Demek İstiyorum Ki İnsan Yaşamı Mı Önemli Yoksa Ekonomiye Katkı Sağlayan İnsan Yaşamı Mı ? Aslında  Çoğu İnsan Ekonomiye Katkısı Olarak Söyleyebilir Ancak İnsan Yaşamı Yada Hayatı Ne Derseniz Deyin Ekonomiye Katkı Sağlaması İçin İnsan Yaşamının Sağlıklı Ve Düzenli Olması Lazımdır.  ÇÜNKÜ :

                                 

    ‘ SAĞLAM VÜCUT SAĞLAM KAFADA BULUNUR ‘

 

Ekonomi: Kardeşlerim Ülkelerin Ve Devletlerin Olmazsa Olması Nedir Bir Düşünün , Düşündüğünüz Gibi Para Yani Ekonomidir. Ekonomisi Olmayan Devletler Bagımsızlıkları Mümkün Olamazlar. O Yüzden Diyorum’ki Başta Ülkemiz Olmak Üzere Ekonomisi Bagımsız Olmayan Devletler Dış Kuvvetlere Yani Imf’den Yardım Almak Zorunda Kalabilir.

 

İnsan Yaşamı : İnsan Yaşamı Olmayan Bir Yerde Yada Mekanda Ekonomiden Bahsedilir Mi Bence Hayır Ama İnsan Yaşamının Oldugu Yerlerde Doğa Tahribatlarıda Oluyor Ancak Onu Herkes Enjekte Etmekte Yanlış Olur Tabiki.

 

GELELİM ŞİMDİ ASIL KONUMUZA :

Bazı Patronlar Yada Bazı İnsanlar Toplulukları İnsan Hayatını İnsan Yaşamını Ekonomiden Aşagıya Tutuyor. Bu Büyük Bir Yanlıştır Bence. Tamam  İkiside Önemli Ancak İnsan Sağlıklı Ve Tecrübeli Oldugu Zaman Ekonomiye Katkası Bir Kat Daha Artıyor. İşte O Zamanda Patronların İstediği İnsan Yaşamı Ortaya Çıkıyor. İnsan Durmadan Didinmeden Çalıştığı Zaman Herkesin İsteyebilecegi Yani Bütün Patronların İsteyerek Yanlarına Alabilecekleri İnsan Toplulukları Oluyor. Ama İnsan Durmadan Çalışırsa Yada Dinlendirilmeden Çalışırsa Verim Alamazsın.

Dinlenmek Rahatlatır , Dinlenmek Huzur Verir. Huzurun Oldugu Yerlerde Ekonomiye Daha Çok Katkı Sağlar. Çünkü Belli Başlı Ekonomisi Düzgün Ve Sağlam Olan Devletlerin Çalışma Süreleri Düşük Ve İnsan Yaşamının Rahat Olabilmesi İçin Uzun Tutuluyor. Biliyorlarki İnsan Yaşamının Rahat Oldugu Zaman Ekonomiye Katkısı Daha Çok Oluyor. Ve Bu Bazı Kanallarda Kanıtlanmıştır.

Tabiki Herşey Böyle Olmuyor. Hayatlarında Amaçları Olmayarak Okumayan Yada Bir İş Sahibi Olmayanlarda Vardır. Bunları Bizim Dilimizde Başı Boş İnsanlar Denir. Böyle İnsanlara Bırak İşverenlere , Normal İnsanlarda Sevmez Çünkü Hayatlarında Bir Amaçları Yoktur.

Bazı  İnsanlar İstiyor Ki Hiç Çalışmadan Para Kazanmak İstiyor Ama Bu Ne Kadar Helal Buda Bir Tartışma Konusu İşte.

                                 ‘AMAÇSIZ YAŞAMAK BOŞ BİR BARDAĞA BENZER’

Yani Kısaltmak Gerekirse İşinde , Okulunda Yada Başka Şeylerde Uğraşan İnsanların Ekonomiye Katkısı Vardır Ve Böyle İnsanlara Herkes Sever Ve Hoşlanır. Ama Az Önce Bahsettiğim Başı Boş İnsanlar Yani Hiçbir Yapmak İstemeyenler Oturduk Yerde Para Kazanmak İsteyenler İnsanlarda Boş Bir Bardağa Benzer Hiçbir Şey İfade Etmez. Ekonomiye Katkısına Bırakın , Kendilerine Dahi Katkıları Yoktur.

 Şimdi Size Soruyorum İnsan Hayatı Mı ? Yoksa Ekonomiye Katkı Sağlayan İnsan Hayatı Mı ?  Yorumlarınızı  Bekliyorum. Sevgi Ve Selamlarıma Sunarım.

 

                                     HÜSEYİN YURTDAŞ

 
Toplam blog
: 13
: 115
Kayıt tarihi
: 11.01.18
 
 

ADNAN MENDERES ÜNİVERSİTESİ MEZUNUYUM. ..