Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Aralık '20

 
Kategori
İlişkiler
 

İnsan İkiyüzlülüktür!

Her gün içinde olduklarımız önemsiz gibi geliyor bizlere, güneşin doğması çok değerli örneğin hiçbir servet karşılayamaz ama kaç kişi bunu görüyor. İnsanoğlu zeki olduğunu düşünür, öyle zekidir ki, kendi yaşam alanlarını daraltıp insanlığın yok olmasının zeminini hazırlar. Buna karşılık doğanın intikamı acı olacak. Heyelan, deprem, sel, tsunami gibi doğal afetlerin önünde duracak bir teknoloji yok, bir gün tek bir taş bile bırakmayacak doğa.
 
Her şeyi doğaya göre yorumlarsak milliyetçi ideolojiyi yadsıyacak çok fazla argüman görebiliriz. Doğa milliyetçiliği değil bireyselliği emrediyor. Bireyselliği, yaşamayı ve hayatta kalmayı emrediyor. Var olma içgüdüsü, kabile içgüdüsüne daima baskın gelir bu doğanın bir kanunudur.
 
Doğa sanattır, sanatçı olamaz. Her sanat eseri o sanat eserini yapanın üstün yeteneğini sergilemek, vermek istediği mesajları aktarmak için vardır. Doğa tüm canlılara verilmiş bir hediyedir.
 
İnsanın gücü evrende bozgunculuk çıkarmaya yetmiyor yoksa evren bile yok olurdu. Doğanın bir parçası olan insan ne kadar çok doğadan koparsa o kadar mutsuz olduğunun farkına yavaş yavaş varıyor. Hali vakti yerinde olanların niye bahçeli villalar da oturduklarını veya çiftlik satın aldıklarını veya teknelerle denizlere açıldıklarını böylece anlıyoruz. Toplumlarda yeşil partilerin çıkması, daha doğal yaşam için mücadele verilmesi ve destek bulmaları insanların yavaş da olsa doğanın bilincine varıyor olduğunu gösteriyor.
 
Dünyanın neresi daha uygar, neresi daha ilkel tartışılır. Yüzyıllardır uygar dünyanın bir tarafı savaşa, zulme, ölüme doymayan canavarlara dönüşmüş halde. Bizler ise modern yaşam adı altında doğayı tüketiyoruz, doğadan aldıklarımızı geri vermiyor veremiyoruz, ruhlarımız bizlere yetişemiyor.
 
Doğal bir dünyada bütün canlılarla beraber eşit, özgür, barış içinde bütünleşerek mutlu yaşayacağı, ezilip sömürülmeyeceği, açlığa, susuzluğa, katliamlara, savaşlara mahkum olmayacağı bir yaşamdır insana yakışan aslında. Ama insan nedir biliyor musunuz? İnsan ikiyüzlülüktür.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..