Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '21

 
Kategori
İlişkiler
 

İnsan İnsanı Yorar

İnsan insanı yorar. Az ve öz iyidir her zaman. Benden hoşlanmayan insanların bana karşı hasetleri, mutsuz hayatları ve kararmış yürekleri olduğu için beni sevmezler. Bu hayat kuralıdır. İyi insanların arkasında düşmanı çok olur. Çünkü kişilikler oturmuş, egolardan, çekincelerden, hayal kırıklıklarından arınmış, sindirmiş, özümsemiş yola devam edebilecek güçte olurlar. Boş işlere kafa yormak ise zaman kaybıdır onlar için.
 
Güzel ruhluları kötü ruhlular sevemez, zıt kutuplar birbirini iterler ister istemez böyle sonuçların doğması da doğaldır. Sizin sahip olduğunuz erdemlerin karşı taraf kendisinde olmadığını anladığı andan itibaren rahatsızlık duyar ve tavırları beden diline bazen şeytanca yansır. Kötülerin beni sevmesine de gerek yok, rahatsız olsunlar.
 
İnsan kendisi dışında her şeye yetişmeye çalışan bir canlıdır. Kendisini mutlu etmeyi, kendisine değer vermeyi unutur her zaman. Hayat etrafında olan biten her şeyi takip etmenizi gerektiren bir şey değil. Onu yaşamalısınız. Yılları yaşamadan geride bırakıyorsunuz, zaman kaybetmeyi göze alacağınız bir şey olmamalı sizin için. Başkalarını düşünmek omzunuzda sadece ağır bir yük olmaktan ibaret. Kendinize bir iyilik yapın, beyazlayan saçları ne kadar boyasanızda yirmili yaşlarınıza dönemezsiniz. İnsanlar, dünya, hayat, kocaman bir vefasızlık mezarı, hayatınızı daha fazla kendinize yük etmeyin.
 
Gülümse. Seni sevene, sevmeyene, incitene, düşünmeyene, kıskanana, kusurlarınla meşgul olup kendisindeki kusurları görmeyene, kısacası her şeye sadece gülümse. Bazen vereceğin en güzel cevaptır gülümsemek seni çekemeyenlere.
 
Değersizlik hissettirenlere, sevgisizlere, saygısızlara, seviyesizlere veda etmeyen kendine veda etmek zorunda kalır. İnsanlara göre yaşamıyoruz, onlara kalırsa hepten karanlıkta kalırız. İki ayrı frekanstan kişilerin çekim gücü olmaz zaten, iyi niyet ve kötü niyet gibi.
 
Kendini zeki başkalarını aptal görme çağındayız. Bu konuyu dile getirenlerin en azından bildiğim tanıdığım olanları süzme salaklar.
 
İnsan kaliteyi kolay kolay bırakmaz ama akıl oyunları insanlar içindir. Kalitesiz pisliklere bulaşmışsan, pisliklerin peşini bırakmamakta ısrarlı yüzsüzlük, arsızlık, bulaşıklık içinde olmasıdır toparlanmayı geciktiren. İnsanların ruhunda kıskançlık vardır, mutlu olun ama kimseye mutlu olduğunuzu söylemeyin.
 
Bazen bazı şeylere nokta koyup önümüze bakmalıyız. Baktın olmuyor kaybettiklerine üzülüp vazgeçtiklerini düşünmeyeceksin. Israrın anlamı yok olmuyorsa olmuyordur. Israr zihni doldurur başka konuların girmesine engel olur. Herkes hata yapabilir ama sadece ahmaklar ısrar eder. Danışan kişi pişman olmaz insanı pişman eden şey kendi görüşündeki ısrardır. Her şey vaktinde olur dua edince, nasip hak edince, ölüm ecel gelince.
 
İnsanlar kıskanç oluyor, düzen bozmayı çok seviyor, o düzene eşlik etmek yerine bozmak nefslerine daha iyi görünüyor. Ama heves bir kere gidiyor. Hayat içinde amaçlarımızı ve görüşlerimizi bizi biz yapan özelliklerimizi karşımıza çıkanların heveslerine kurban etmemek lazım. Yani hep kendimizin arkasında olmalıyız. Aptalın birinin varlığını, herhangi bir zamanda aptallık yapabileceğini ve bu davranışında hayatımızı mahvedebileceğini göz önünde bulundurmalıyız.
 
Bazı insanlar dikmeye değil yıkmaya meyillidir. İnsanlar dışından ibarettir iç yüzlerini göstermezler. Bizlerin o insanların niyetini anlamamız zaman alır ve o zamanda birer birer yıkmıştır dizilen taşlarımızı. Toplamak yine bize düşer. Bazen de öyle iyi insanlar çıkar ki karşımıza hayaller, umutlar ve beklentiler ile dizdiğimiz o taşların yanına yeni taşlar eklerler.
 
Değer verdiğin, enerji verdiğin her konu senin önemsediğin kadar önemlidir. Hayatımızda nelerin daha önce geldiğini, bizleri neyin daha çok geliştireceğini bilerek bilinçli davranıp ona göre adım atmak gereklidir.
 
Değersiz insan yoktur, değerini kaybetmeden insan olan insan vardır. Herkes kendinden sorumludur, herkes kendine yakışanı yapar, önemli olan insan kalabilmektir.
 
HÜLYA ÇAKICI
 
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..