Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '09

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İnsan insanın aynasıdır

İlişki deyince aklımıza öncelikle diğer insanlar geliyor…Gerek aşk, gerek iş, gerekse sosyal hayatımızda yürüttüğümüz ilişkiler.. İnsan sosyal bir varlıktır ve her zaman etrafında ilişkide olacağı insanlar olacaktır..

İnsan diğer insanlarla ilişkide olduğu gibi kendisiyle de bir ilişki içindedir.. Hatta bütün ilişkilerini belirleyen insanın kendisiyle ilişkisidir denilebilir..

İnsanın kendisiyle ilişkisi nasıl olur? Başkalarıyla nasıl ilişki kuruyorsak kendimizle de aynı şekilde kurarız.. Bazılarımızın kendisiyle ilişkisi sevgi, saygı ve hoşgörüye dayanır tıpkı diğer insanlarla olduğu gibi. Bazılarının ki ise nefret, kızgınlık ve öfkeye …

Herkes zaman zaman, hatta çoğunlukla iç diyalogda bulunur. Bir şeyi yanlış yaptığınızda, ya da bir hata yaptığınızda kendinize içinizden ne söylüyorsunuz? Çoğunlukla “ne kadar aptalım”, ”zaten bütün aksilikler beni bulur” “zaten beceriksizin tekiyim” gibi cümleler kurarız. Peki bir başkası aynı hatayı yaptığında aynı tepkiyi veriyor muyuz? Genelde daha anlayışlı ve hoşgörülü oluyoruz. ”İnsanlık halidir, kötü bir günüdür” gibi açıklayıcı yorumlarda bulunuyoruz. Başkalarına verdiğimiz değeri kendimize vermiyor, aynı hoşgörü ve iyi niyeti kendimiz için taşımıyoruz..

Aslında başkalarını sevdiğimiz kadar kendimizi sevmiyoruz…

“İnsan insanın aynasıdır" Karşımıza çıkan ve bir şekilde ilişki yaşadığımız herkes bizim aynamızdır.. Bizim kendimizle ilişkimizin göstergesidir aslında. Kendimize değer vermiyor ve aşağılıyorsak, karşımıza bizi aşağılayan ve değer vermeyen insanlar çıkacaktır…

Kendimizi sevilmeye layık görmüyorsak, karşımıza bizi sevmeyen insanlar çıkacaktır. Kendimize sürekli kızıyorsak, karşımıza hep bize kızan insanlar çıkacaktır..

Yaşadığınız ilişkilerde hep değişik kişilerde hep aynı şeyleri yaşadığınızı fark ettiniz mi hiç? Hep aynı tip insanlarla karşılaştığınızı ve hep aynı tip davranışa maruz kaldığınızı. ”Ne kadar şanssızım gidiyor hep aynı tip insanlara kapılıyorum.” sözünü birçok insandan duymuşumdur..Biz aynı kaldığımız sürece karşımıza çıkan insanların sadece isimleri ve görünüşleri farklı olacaktır.

Ne zaman ki biz kendimizi gerçekten sever ve sevilmeye layık olduğumuza inanırız, o zaman karşımıza gerçekten bizi seven ve değer veren insanlar çıkacaktır….

Dünya ile kurduğumuz ilişki bizim kendimizle kurduğumuz ilişkinin göstergesidir. Boşu boşuna dünya ile kavga etmek yerine dönüp kendimizi sevmeyi öğrenmemiz gerekir. O zaman gerçekten sağlıklı ve sevgi dolu ilişkiler kurabiliriz…

 
Toplam blog
: 117
: 2437
Kayıt tarihi
: 07.02.09
 
 

1970 Tokat doğumluyum. İstanbul Tıp Fakültesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar bölümü mez..