Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Mart '15

 
Kategori
İlişkiler
 

İnsan kalabilmenin anahtarı : Sadakat

İnsan kalabilmenin anahtarı : Sadakat
 

İnsanlığın, insan olabilmenin özüdür sadakat.
Verdiğin söze, sorumluluklarına, ailene, birlikte olduğun insana sadık kalabilmek ne büyük erdem.

Kendisine ve karşısındaki kişiye değer veren insan sadık olmalıdır. Sadakatsizlik, her şeyden önce insanın kendine saygısı olmadığının bir göstergesidir. Onu seven, ona değer veren insanlara karşı sadakatsiz olmak; zayıf bir  karakterin, oturmamış bir kişiliğin göstergesidir.
Birine bir söz verdiğinde bu söze sadık kalabilmek, deyim yerindeyse "her baba yiğidin harcı değildir."

Sözüne sadık olmayan insan, insanları kolayca aldatabilen, rahatça yalan söyleyebilen, kendisine güvenilmeyecek bir insandır. Hayatımızda verdiği sözleri mazeret olmaksızın tutmayan bir insan varsa, bir an bile düşünmeden bu insanları hayatımızdan çıkarmalıyız. En başta kendi iyliğimiz için.

Bir insan ailesine de mutlak sadık olmalıdır. Anne-babasına, abi-ablasına, kardeşlerine yalan söylememeli, onlara tam bir bağlılık içinde olmalıdır. Çünkü dünyadaki en kıymetli varlığımız ailemizdir. Bunu hiçbir zaman unutmamak gerekir. Bir de sevdiğimiz, birlikte olduğumuz insana karşı sadakat meselesi var tabi. Bir insan birini sevdiği zaman, artık o kişinin dışındaki tüm karşı cinsler onun için birbirinden farksız olmalı, arkadaştan öteye gitmemelidir. Bir insanla birlikte olan kişi tabiri caizse "diğer tüm karşı cinslerin cenaze namazını kılmış olmalıdır." Gözü yalnızca sevgilisini görmeli, birlikte olduğu insana ihanet etmemelidir. Çünkü ihanet; erdemli, dürüst ve namuslu hiç bir insana yakışmayacak bir davranıştır. Ve asla unutulmamalıdır ki hiç bir insan ihaneti hak etmez. Hele ki sizi gerçekten seviyorsa.

Tüm sevenlerin ihanetten uzak olması dileğiyle...

 
Toplam blog
: 6
: 585
Kayıt tarihi
: 18.08.14
 
 

21 Ağustos 1994 doğumluyum. Gazi Üniversitesi/ Uluslararası İlişkiler mezunuyum.Bol bol okumaya v..