Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Ağustos '08

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İnsan kaynağının yönetimi

İnsan kaynağının yönetimi
 

İnsan Kaynağının yönetimi değil gelişimi esastır.


İKY kısa bir sürede bir meslek alanı olarak benmsendi. Geleneksel meslek yöneticileri bile kendilerini insan kaynağı departmanı, yöneticisi, şefi ya da müdürü olarak ederken yakaladığı değişim çizgisini vurgulamaya çalışıyorlardı. özel sektörün genel bir özelliği vardır.

Her yeni kavramı kolay kabul eder hızlı kullanır ve çabuk eskitir. Aynı bunun gibi kimi şefler ya da müdürler levhaları değiştirmekle içeriği değiştireceklerini sandılar. fakat eski köhnemiş gelencek ve işe yaramayan yöneticilik becerilerini İnsan kaynaklarına yerleştirmeye çalıştılar. Aslında değişen bir şey yoktu. her şey aynıydı.

Değişen sadece levahlar, kaşeler, ve ünvanlardı. Fakat ordada yönetici insan diyebileceğimiz insana ve insanın eylemlerine, duygularına, bireysel farklıklarıan saygı gösteren bir anlayış söz konsusu değildir. İnsan kaynağının yönetiminden bir sonraki basamak insan kaynağının gelişimdir. Bunu farkedenler kendilerini ve kurumların akredite ederek pragnaz ve sinerji içerisinde anlamlı bir bütün oluşturmuşlardır. Çağdaş yönetici ve insan kaynakları departmanı yöneticileri bire merkezli olmayı ilke edinen ve insanı çevresiyle birikte kabul edenlerdir.(Açıkalın, 2002)

 
Toplam blog
: 10
: 3730
Kayıt tarihi
: 13.08.08
 
 

Marmara üniversitesi okul öncesi öğretmenliği ABD' da doktora (PHD)yapıyorum. Çocuk eğitimi, Aile eğ..