Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ekim '07

 
Kategori
İnsan Kaynakları
 

İnsan kaynakları çalışanları mutsuz

İnsan kaynakları çalışanları mutsuz
 

Badenoch&Clark’ın yaptığı “iş yerinde mutluluk endeksi” araştırması insan kaynakları çalışanları için mutlu bir tablo göstermedi.

İşe alım uzmanı veya İnsan Kaynakları Yöneticisi olarak çalışanların %37’sinin başka alanda çalışma arayışında olduğu bunun birinci sebebinin de ücretlendirmede geride kaldıklarını görmeleri olduğu tespiti yapıldı.

Badenoch&Clark’ın Yönetim Müdürü Neil Wilson, “maaşın halen çalışanlar için hayati öneme sahip olduğunu belirtirken, hak ettiğinden az aldığını düşünen personel için bu durumun motivasyonu yok eden bir etki haline gelebileceğini belirtiyor”.

Türkiye’de yapılan pek çok araştırmada da adil ücret uygulanmayan şirketlerde tüm kadrolardaki elemanlarda kaçma gözlendiği sonucunu ortaya çıkarmıştır.

İçkinin İş Verimini Olumsuz Etkilediği Kesinlik Kazandı.

İngiltere’de yapılan bir araştırma, işverenlerin %40’ının alkol kullanan işçilerin işe gelmeme veya daha verimsiz çalıştıklarına inandığını ortaya çıkardı. Hap kullanan işçilerin aynı ölçüde çalışma verimini olumsuz etkilediğine inanılıyor. Araştırma yapılan şirketlerin yarısının bu durum için çözüm bulamadıklarını da ortaya koyuyor.

Özellikle son yılların önemli sorunu olan kültürel çatışmaların önlenmesi için çözümler üretilirken özellikle çatışma önleme departmanları kurulurken alkol ve ilaç için kesin çözüm bulunamaması bu sorunun daha da büyüyeceğini göstermektedir.

Halen batı ülkelerinde yemek mönülerinin düzenlenmesinde tat ve renk çeşidine bile uyulurken (sadece kalori hesabı değil) aynı zamanda insanları huzursuz eden sıkıntılarına karşı psikolojik danışmanlar bile işyerlerinde istihdam edilmeye başlandı.

Ancak alkol için hızlı ve kesin bir çözüm bulunmuş değil.


İşsizlik sigortasından işsizler neden faydalanmıyor?

Birçok işten ayrılan elemanla işsizlik sigortası hakkında görüştüğümde, “işsizlik sigortasından nasıl faydalanacağımı bilmiyorum, 3-4 ay işsiz kaldım sonra iş buldum ama İş Kurumuna başvurmadım” cevabıyla karşılaşınca şaşırıyordum.

Onlara neden ayrıldığınız işyeri personel işleri sorumlusu veya muhasebe sorumlusu size bilgi vermedi? İAB formunu doldurup size imzalatmadı? Bilmiyorum cevabı hazır.

Aslında işveren vekili konumunda bulunan muhasebe müdürleri işten ayrılan insanlara neden bu tür bilgileri vermek istemezler anlamıyorum. Çünkü devlet tarafından ödenecek bir ücret ve kişi iş ararken azda olsa bir gelire kavuşacak. İşveren ise işten çıkardığı elemana durumun vahim bir işsizlikten kurtulmasını sağlayacak bir koz elde etmiş olacak.

Her şeye rağmen işçilerimize ve yöneticilerimize bunu bir kez daha anlatmak zorundayız.

Aşağıdaki durumlarda İAB düzenlenir ve 600 günden fazla sigortalı olarak çalışanlara en az 6 ay süreyle İŞSİZLİK SİGORTASI bağlanır.

4857–17–18–22 Md (İşveren Fesih)
4857–24. Md (I, II, III. Bentleri)
4857–25. Md (I, III, IV Bentleri)
4857–29. Md
Belirli Süreli Fesih
Askerlik
İşyeri Kapanması

Muammer Murat

İnsan Kaynakları Danışmanı

 
Toplam blog
: 163
: 4552
Kayıt tarihi
: 03.09.07
 
 

1965 yılında Erzincan'da doğdu, İzmir'de yüksek eğitim alıp, devlet memuru oldu. 5 yıl süreyle bi..