Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '17

 
Kategori
İnsan Kaynakları
 

İnsan kaynakları yapalım.

Can sıkan ilk iş günü sendromu. Bir arkadaşımla konuştuk geçenlerde bu konu üzerine. Sizlerle paylaşayım istedim. Yeni başladığı şirketinde ne çok zorlandığını anlattı. Neredeyse vazgeçmeyi bile düşünmüş. Gerçekten de en büyük derttir çoğumuz için. Onca mülakattan sonra kendinizi kabul ettirdiğiniz ve başlayacağınız işin ilk günü. Ben hep erken yola çıkmayı önermişimdir ilk iş gününde. O kadar gerginliğe, bir de geç kalma stresini eklememek için en azından.

Neyse, bir şekilde ulaşırsınız iş yerinize. Sekreterya belki de bilmez henüz sizi. Tanıtırsınız kendinizi. Çalışma alanınıza yönlendirilirsiniz. Odaya geldiniz. İş arkadaşlarınız uykulu, açılmamışlar bile daha. Siz bir köşeye oturursunuz ve böyle bir saat geçer. Ne fenadır ki, daha ne masanız belli, ne de kullanacağınız bilgisayar. Orada çalışanlar sanki doğuştan orada çalışıyorlarmış gibi bakarlar size. Olabildiğince yabancısınızdır. Nerede yemek yenir? Sigara nerede içilir? Offf, kiminle samimiyet kursam? Bir ton soru. Bir bitse şu ilk gün dersiniz içinizden.

Aslında " Ben iyi ve başarılıyım. Yeteneklerim sayesinde buradayım. Doğru adayı seçtiler" diyebilmek gerekli. Dert etmeyin diyemiyorum ilk iş gününü. Çünkü böyle bir gerçek var ve sıkıntılı. Ama inanın ilk gün, en deneyimli çalışan için bile aynıdır. Ne kadar çok yerde çalışsanız da, ne kadar tecrubeli olsanız da ve hatta üst düzey yönetici olarak bile başlasanız hiç farketmiyor. Her türlü yabancı olacaksınız.

Bence bu konu bile insan kaynaklarının bir şirket için ne kadar önemli olduğunun göstergesi. Düşünsenize, başladığınız şirket iyi bir insan kaynaklarına sahipse, bahsettiğimiz ilk iş günü sıkıntısını atlamak ne kolay olur. Bu yüzden hep derim ki, işyerlerimizde gerçekten insan kaynakları yapalım. İnsan kaynakları sadece seçme yerleştirmeden ibaret değildir. Doğru adayı bulalım ve yerleştirelim diye şirketler bize güvenir evet ama, aynı zamanda çalışanın da insan kaynaklarına güvenmesi gerekir. Çalışanın kendini güvende hissetmesine aracı olan birim insan kaynaklarıdır. Motivasyonu korumalı, geliştirmeliyiz. Bizler odalarına kapanıp prosedür yazan, yayımlayan birimler olmaktan çıkmalı, açık kapı sistemini artık iş hayatına gerçek anlamda katmalıyız.  

 
Toplam blog
: 11
: 476
Kayıt tarihi
: 10.07.08
 
 

Yazmaktan, anlatmaktan, konuşmaktan yanayım. Kendimce de yazıyorum işte.  Almış olduğum muhabebe ..