Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Ocak '11

 
Kategori
Genel Sağlık
 

İnsan kolay yetişmiyor

İnsan kolay yetişmiyor
 

Yetişmiş insanlarımızın sağlığı ülkemize çok şey katacaktır.


BİTKİLERLE 20 SENE ÖNCEKİ SAĞLIĞINIZA KAVUŞABİLİRSİNİZ 

İnsan olgunluk çağına kadar bilgi ve tecrübe biriktirir. Olgunluk çağındaki bir kişinin çalışma verimi, daha önceki çalışmalarından çok yüksek olabilir, bu durum normaldir ve beklenir. 

Olgunluk çağındaki kişilerin yorgunlukla, bitkinlikle, isteksizlikle ve hastalıklarla uğraşması bireylere olduğu kadar ülkeye de çok şey kaybettirmektedir. 

Olgunluk çağındaki yetişmiş insanlarımızın kendilerini daha iyi hissetmeleri ve sağlıklı olmaları basit önlemlerle sağlanabilir. 

Öneriler; Almanya’da 34, Avrupa Birliği ülkeleri genelinde 20 yıldır, kanunla düzenlenmiş olarak uygulanan, bitkilerin modern tıbbi tedavide kullanılma özelliklerine dayanmaktadır. Bu bitkilerin hiçbir yan ( İstenmeyen, zararlı) etkileri bulunmamaktadır. 

1- Bağışıklık sistemi dengelerinin sağlanması için çörekotu ve sarımsak yenmelidir. Sarımsak aynı zamanda damar sertliğine karşı önlem olarak da kullanılır, bileşiminde bulunan selenyum hastalıklara karşı vücudu dirençli hale getirir. 

Çörekotu her yıl 6-8 ay boyunca günde toplam 15 gr, 2 veya 3 defada, öğütülüp bekletilmeden, aç karnına yenir. Çörekotu çiğnenerek yenirse, aynı zamanda diş eti bakımı da yapılmış olur. Çiğnenemiyorsa, taze sıkılmış az miktarda meyve suyu ile yenebilir. Çörekotunun düzenli yenmesiyle şeker hastalığı, yüksek tansiyon, astım ve yüksek kolesterole karşı da önlem alınmış olur. 

Sarımsak havanda dövüldükten sonra, 4-5 dakika havanda bekletilir, böylece etkin maddesi oluşur. Damar sertliği ve yüksek kolesterol varsa sarımsak 2-3 ay boyunca günde 4 gr yenmelidir ( her defasında 1 gr yenir.). 

2- Kalp damar ve kaslarının güçlendirilmesi için alıç yaprağı ve çiçeği ile biberiye yaprağı birlikte kullanılabilir. Her yıl düzenli olarak alıç yaprağı ve çiçeği 3 ay, biberiye yaprağı 6-8 hafta kullanılabilir. 

3- Karaciğer, safra kesesi ve pankreas sisteminin yenilenmesi devedikeni tohumu ve enginar yaprağı birlikte kullanılarak sağlanabilir. Bu uygulama ile hazımsızlık şikayetleri de ortadan kaldırılır. Her yıl devedikeni tohumu 3-4 ay, enginar yaprağı 6 hafta kullanılabilir. 

4- Stres seviyesinin düşürülmesi çok önemli hususlardan birisidir. Stres seviyesi yavaş yavaş yükseldiği için kişiler zamanla yüksek stres seviyesine alışırlar ve bu seviyeyi normal olarak algılarlar. Stres seviyesi yükseldikçe sinirlilik, kolaylıkla kızma, acıkmadan yeme, uyku sorunları gibi şikayetler baş gösterir. 

Bitkisel sakinleştiriciler yan etkisiz olarak uzun süre kullanıma uygundur, narkoz etkisi göstermezler, sabah sersemliği meydana getirmezler. 

Bitkisel sakinleştirici olarak kediotu kökü, şerbetçiotu çiçeği, lavanta çiçeği ve bunların karışımları kullanılmaktadır. Belirtilen bitkisel sakinleştiriciler algılama süresini etkileyebileceği için, 2-3 saat içerisinde araç ve makine kullanılmamalıdır. 

5- Nezle ve gripten korunma, rahatlayıp gevşeme ve diğer çok yönlü faydaları için bitki esanslarından yararlanılabilir. Nane, biberiye, kekik, lavanta ve adaçayı bu bitkiler arasında sayılabilir. Kokusu sevilen bu bitkiler yatak odası radyatörü üzerine konur veya küçük bir elektrik ocağı üzerinde yakmadan dikkatlice tütsü yapılır. Gece boyunca burun içi kaygan dokusu ( Mukoza) bu koku maddelerini algılar ve salgı üretir, salgılar genizden mideye akar. Bu şekilde mikroorganizmalar da yıkanmış olur ve mide asidinde etkisiz hale gelirler. 

Belirtilen uygulamalar ile vücut sağlıklı hale gelir, fazla ve acıkmadan yeme ihtiyacı ortadan kalkar. Bu şekilde uygun bir diyetle zorlanmadan fazla kilolardan kurtulma kolaylaşır. 

Yukarıda belirtilen bitkilerin ayrıntılı kullanılma özellikleri bu blogdaki makalelerde okunabilir. 

 
Toplam blog
: 157
: 4472
Kayıt tarihi
: 14.11.09
 
 

Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi kimya yüksek mühendisliğinden mezun oldum. İstanbul Üniversitesin..