Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Temmuz '17

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İnsan Manzaraları

Ülkemizden insan manzaraları;
 
Bir kesim var; kendisini bilmem kaç fitte görüyor. ör. eşim şöyle olmalı, böyle olmalı, şunu yapmalı, bunu yapmamalı benzeri laflarla küçümseyen hatta aşağılayan ifadeler falan kullanan veya ortaya koyduğu faydalı hiçbirşey olmamasına rağmen sudan gerekçelerle kendini nimetten saydırmaya çalışan tipler. Burada sorun o eş konumundaki insanlar bundan memnun, hatta tepki koyanlara da atar yapıyor.
Bir başka kesim var; düzenini devam ettirme ceplerini doldurma peşinde. Onun için fikir, görüş, düşünce, haysiyet, onur v.s. sorun değil. tekerine kim çomak sokmazsa, kim cebini doldurmasına müsaade ederse onun adamı. Ama işler tersine döndüğü anda saniyesinde dönen bukelamunlardır bunlar. 
Bir kesim var; Bir siyasi görüşe kendini zincirlemiş, illede o, tek doğru o mantığında. Tabiki doğrular savunulur, yanlışlar eleştirilir fakat bunlar daima kendilerinin doğru ve haklı olduklarını iddia ederken her türlü dalavereyi, çamur atmayı, gerçekleri saptırmayı, hileyi, cambazlığı yapmayı da kendilerinde hak görenler.
Bir de son bir kesim var ki sanırım en küçük bir kesim; Objektif, sağduyulu, militan olmayan, bilimi, doğruları, iyiliği savunan, iyimser bir grup.
 
Ne zaman ki bu son kesimi büyütebiliriz işte o zaman ülke olarak modern, medeni, çağdaş, adil, yaşanabilir, özgür bir ülke haline gelmişiz demektir. 
 
Toplam blog
: 16
: 219
Kayıt tarihi
: 24.11.16
 
 

1971 yılında Bodrum'da doğdum. 1997 yılında başladığım bankacılık hayatımı 2015 ylında Şube Müdür..