Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Ekim '18

 
Kategori
Kitap
 

İnsan Mühendisliği

İnsan Mühendisliği
 

Nüvit Osmay'ın hayat tecrübelerini derlediği değerli bir eserdir. İnsanın kendisini ve çevresini yakından tanımasına ve yöneticilik düşüncesine insancıl bir yaklaşım katmasına fayda sağlıyor.

Kitap dört bölümden oluşmaktadır;
    İnsan Çevresi ve İşi
    İnsan Amir Rolünde
    İnsan Lider Rolünde
    İnsan ve Eğitim

Özellikle ikinci ve üçüncü bölümler insanın hayatına bir çok yeni bilgi katabilen bölümlerdir. Bir çok olaydan örnekler vererek aslında uzun yıllardır sahip olduğu bilgi ve birikimini bu kitapla bizlere aktarmakta olduğunu görebiliyoruz.

Conan Doyle, Van Loon, F.Bacon gibi alanında uzman kişilerin bilgilerine de kitabında yer vermiştir.

''İş hayatı içinde insanı ve çevresini her yönüyle ortaya koyan kitap işletme mühendisleri, yöneticiler. memurlar, öğretmenler ve subaylar için son derece yararlı bilgilerle doludur. İnsanlarla ilgilenen, görevi gereği insanlara hizmet götüren herkesi ilgilendirmektedir. Amerika Birleşik Devletleri'nde Dale Carnegie'in düzenlediği kurslara katılan ve başarıyla bitiren yazar yönetim bilimini ve işletme mühendisliğini çok iyi bilmektedir. Uzun yılar Türkiye'de devlet teşkilatında çalışmış, bürokrasimizin iyi ve kötü yanlarını görmüştür. Kitapta Türk bürokrasisindeki bozukluklara çözümlerde getirilmektedir.''

Kültür ve Turizm Bakanlığı
''Kitap'' Dergi Sayısı:10

 
Toplam blog
: 34
: 88
Kayıt tarihi
: 15.10.17
 
 

Kocaeli Gebze'de doğup büyüdüm kalabalıklar içinde yürümenin o tuhaf çekiciliğini seven birisiyimdi..