Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Ağustos '07

 
Kategori
Felsefe
 

İnsan nedir?

İnsan nedir?
 

İnsan sosyal bir ürün mü yoksa herşeyden bağımsız bir varlik mı? Bu ontolojik soruna eğitim penceresinden bakalım: Birey okula gitmeden önce, ilkokul yıılarında ve devamında ne kadar çok bilgi ile yoğrulmuş ve ne kadar çok kitapla tanışmışsa o denli geniş vizyon sahibi olabiliyor. Böylelikle yaşadığı toplumda kopan fırtınalardan tek yaprağı dahi kıpırdamadan kurtulabiliyor. Kişilik kazanmak işte böyle tanımlanabilir. Aynı zamanda doyuma ulaşmış bir ruha sahip olmanın tek ve geçerli tek yolu yüksek nitelikli bilgi ve kitaplardan oluşan bir eğitimden geçer.

Kitaplar insanların tek ve gerçek dostu ve artık günümüzde insanların ruhsal sorunlarını kitap okuyarak aşmalarını sağlayan terapiler var. Okumak, okudukça kendimizi bulmak, içimize yolculuk etmek en keyifli deneyimlerden değil midir?

İç yolculuğa çıkmayı sevenlerle sevmeyenler hemen elindeki kitaplarla kendini belli ediyor, biraz etrafınıza bakın hemen. Kendini tanımak için kitaplardan daha parlak aynalar bulunamaz.

Keşke bu sevgiyi genç nesillerin ufkuna yerleştirebilsek. Bu sevginin yayılması için önce kendimizi sonra birbirimizi çok sevmemiz lazım ki kitaplarla döngüyü perçinleyebilelim.

Sevgiler,

Aylin Atasagun

 
Toplam blog
: 53
: 4924
Kayıt tarihi
: 07.07.07
 
 

Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretim Bölümünden mezun oldu. ..