- Kategori
- Felsefe
- Okunma Sayısı
- 1488
İnsan nedir?

İnsan sosyal bir ürün mü yoksa herşeyden bağımsız bir varlik mı? Bu ontolojik soruna eğitim penceresinden bakalım: Birey okula gitmeden önce, ilkokul yıılarında ve devamında ne kadar çok bilgi ile yoğrulmuş ve ne kadar çok kitapla tanışmışsa o denli geniş vizyon sahibi olabiliyor. Böylelikle yaşadığı toplumda kopan fırtınalardan tek yaprağı dahi kıpırdamadan kurtulabiliyor. Kişilik kazanmak işte böyle tanımlanabilir. Aynı zamanda doyuma ulaşmış bir ruha sahip olmanın tek ve geçerli tek yolu yüksek nitelikli bilgi ve kitaplardan oluşan bir eğitimden geçer.
Kitaplar insanların tek ve gerçek dostu ve artık günümüzde insanların ruhsal sorunlarını kitap okuyarak aşmalarını sağlayan terapiler var. Okumak, okudukça kendimizi bulmak, içimize yolculuk etmek en keyifli deneyimlerden değil midir?
İç yolculuğa çıkmayı sevenlerle sevmeyenler hemen elindeki kitaplarla kendini belli ediyor, biraz etrafınıza bakın hemen. Kendini tanımak için kitaplardan daha parlak aynalar bulunamaz.
Keşke bu sevgiyi genç nesillerin ufkuna yerleştirebilsek. Bu sevginin yayılması için önce kendimizi sonra birbirimizi çok sevmemiz lazım ki kitaplarla döngüyü perçinleyebilelim.
Sevgiler,
Aylin Atasagun
Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

Sevgili AYLiN Hanim, MERHABALAR..! Yazinizi okudum, dusuncelerinize ve ellerinize saglik.."Keske bu sevgiyi genc nesillerin ufkuna yerlestirebilsek" diye bahsetmisiniz...KESKE...KESKE diyorum sizin gibi...! Malumunuz TURKiYE`mizde birakin KiTAP okumayi,gazete ve mecmua okuyanlarin sayisi bile bu nufus oranina gore o kadar ufak bir rakam ki, dusunebiliyormusunuz..? Sirf gazeteyi spor sayfasini okumak icin alan ve isin daha da acisi..o spor sayfasinda da sadece taraftari oldugu takim ile ilgili sutun ve satirlari okuyan insanlarimiz cok cok buyuk cogunlukta malesef..! Gene en son duydugum haber (Gayri resmi anket) TURKiYE`de internet kullanicilarinin yaklasik olarak % 35-40 is ve ticaret,%10-15 Arastirma Gelistirme,geriye kalan %50`si Chat,bilgisayar oyunlari,magazin v.s. gibi Aslinda gonul isterdiki %10-15 olan Arastirmanin %50 olmasi gerekliydi herhalde...iste onun icin tekrar tekrar KESKE KESKE demeyi hissettim... Sevgi ve Selamlarimla, NECiP KONi - ADANA/TR
Necip Köni - Adana / TR 12.08.2007 23:53- Cevap :
- Yorumunuz için teşekkür ederim. 13.08.2007 22:18
Burayı keşfedeli yeni bir zaman oldu. Sizin yazılarınızı da kaçırmıyorum artık.Haklısınız eğitim için okumak şart ama önce eğitim ailede başlıyor ve ilk eğitim bence çok önemli.insanları aydınlattığınız için saolun...:) Lütfen çok okuyalım ve okutalım.
deniz rüzgarı 07.08.2007 22:46- Cevap :
- nazan hanım çok teşekkürler... 07.08.2007 23:10
Sevgili Aylin hanım gerçekten, eğitim ve bunu getirdiği kitqp,insanlarımız için önemini belirttiğiniz bu yazıyı keşke herkes ve özelliklede, siyasilerimiz, yöneticilerimizde okusa, gerçekleri görseler, ama ben size birşey söyleyeyim, hiç kimseninde umrunda değil, gelecek nesilleri,istenildiği gibi yetiştiremiyoruz gibi geliyor bana..kendinize iyi bakın en derin sevgi ve saygılarımla
Mehmet EREN 07.08.2007 19:20- Cevap :
- Mehmet Bey, Size katılıyorum. En önemli sorunumuz insan kalitemiz olması gerekirken bambaşka meselelerle uğraşıyoruz. Umarım gün gelir değişir. Selamlar Aylin 08.08.2007 1:11