Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ocak '13

 
Kategori
Sağlıklı Yaşam
 

İnsan niye şişmanlar ki?

İnsan niye şişmanlar ki?
 

haberkibris.com


Tabii, bazı insanlar buna dudak büküp geçerler. Çünkü onlar öldür Allah şişmanlamazlar. Benim rahmetli annem, 91 yaşında öldü. Öldüğü zaman, sadece 40 kiloydu. Ama yaşadığı sürece de gayet iyi beslenmişti. Ama o besinler, nereye gitti bilemiyorum.

Bu şişmanlama işinden en çok kimler korkar, biliyor musunuz?  Evet, diyenler, bilirler…

Bir ailede bir Zayıflama Hastası, Anoreksi, oldu mu, o ailenin işi zordur. Kişinin, normal vücut ağırlığını, minimum düzeyde de olsun koruyup sürdürmeyi reddetmesi olarak tanımlanan anoreksi hastalığı, şimdi bazı genç kızlarımızda bir moda halinde. Şişmanlamaktan ölüm gibi korkan bu tipler; durmadan zayıfladıklarını da kabul etmezler. Ancak durumu, sağlıklarını kaybettikleri ve hastaneye yattıkları zaman anlarlar.

Bulumia Nervosa tipi zayıflama hastaları ise, yediklerini serbestçe yerler ve sonra gider yediklerini çıkarırlar. Ve zayıflamaya  devam ederler.

Ya şişmanlık … O baş belası bir durumdur. Tabii, her şişman insanın kendince nedenleri vardır. Ama insan bu nedenleri kolay kolay kendi kendine bulamaz. Yine bir tıp Doktorunun yardımına ihtiyaç duyar.

Şimdi bu konuda, internet’te dolaşan geyiklerden birini aldım ve size sunmak istiyorum. Tabii, ilgililer daha çok ilgilenecektir. Anlarsınız ya…

“Tanrı ve Şeytan
 Tanrı yeryüzünü "Lahana, Karnabahar, Ispanak" gibi çeşit çeşit yeşil ve sarı sebzeyle donattı.
 "Adam ve Kadın" sağlıklı ve uzun hayatlar yaşasın diye.
 Bunu gören Şeytan McDonald's'ı yarattı. McDonald's ise 99 centlik iki katlı Cheeseburger' i icat etti.
 Şeytan Adam'a dedi ki; "Yanında patates, cips ister misin?" Adam dedi ki; "Süper boy olsun!" Böylece Adam kiloları almaya başladı...
 Ve Tanrı sağlıklı yoğurdu yarattı. Kadın onu yesin ve bedenini Adam'ın beğendiği boyutlarda tutsun diye.
 Bu sefer Şeytan, yoğurdu dondurdu. Çikolata getirdi, Yoğurdun üzerine konacak parlak renkli şekerler getirip serpti. Ve
 Kadın da kiloları almaya başladı....
 Ve Tanrı dedi ki ; "Şu taze salatamı bir deneyin" Bunun üzerine Şeytan kremalı hazır salata soslarını icat etti, üzerine salam ve dilimlenmiş peynir parçalarını da ekledi. Sonra tatlı için dondurmayı çıkardı. Ve kadın daha da kilo almaya başladı....
 Ve Tanrı bu sefer dedi ki ; "Sana sağlıklı sebzeler verdim. Onları pişiresin diye zeytinyağı da veriyorum" Ve Şeytan, Cracker Barrel'dan tavukla kızarmış biftek getirdi. Öyle büyüktü ki, kendi ayrı tabağı bile vardı. Ve adam kiloları yüklendi,kötü kolesterol tavanı delip çıktı...
Ve Tanrı, koşu ayakkabılarını yarattı ve adam bu fazla kilolardan kurtulmaya karar verdi.
Ama bu sefer Şeytan, kablolu TV'yi yarattı, uzaktan kumandayı yarattı. Öyle ki, adam TV1 den TV2 ye giderken bile yerinden kalkmadı....
 Ve tanrı patatesi yarattı. Besinle dolu, doğal olarak, yağ düzeyi düşük, sağlıklı bir sebze olsun istedi.
Sonra Şeytan geldi ve patatesin sağlıklı kabuğunu soydu attı. Nişastalı gövdesini çabuk çabuk kesip, derin tavada katı yağ ile kızarttı.
İçine banıp yensin diye de mayonezi icat etti. Ve adam uzaktan kumandasına sarıldı, kızartılmış patatesini mayoneze banıp yedi.
Yedikçe kolesterole battı. Ve şeytan baktı, iyi olduğunu gördü."İyi oldu" dedi......
 Ve Tanrı içini çekerek baktı, düşündü ve "by-pass" cerrahiyi yarattı... Bunu gören Şeytan da "Sağlık Sigortası Şirketlerini" getirdi! (Hintli bir yazardan)

İşin sonu nereye dayanıyor görüyor musunuz? By-pass’a … By-pass’ da yeni Sağlık Sistemi sayesinde maşallah hiç de kolay birşey değil. Zaten en ufak ameliyat için insanın zengin olması gerekiyor. Yoksa, adamı arka kapıdan bile almıyorlar.

İsterseniz bir deneyin.
 Ben dün hastanedeydim. Randevu almamışım, diye . “Kontenjanlarımız doldu…” diye sepet havası edildim. Ama kimi kime şikayet edeceksin. İşte, yeni düzen deyip, herkes kendince yorumlayıp, geçip gidiyor. Şimdiye kadar Hastaneden döndüğüm olmamıştı. Şimdi artık o da oldu. Sağlık’ta Devrim yapıldı böyle oldu. Allah beterinden esirgesin.

  

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..