Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Haziran '15

 
Kategori
Hayvanlar Alemi
 

İnsan nüfusu artarken hayvan nüfusu azalıyor;hayvanlar biz istersek var olacaklar gibi

İnsan nüfusu artarken hayvan nüfusu azalıyor;hayvanlar biz istersek var olacaklar gibi
 

Atları artık sadece hipodromlarda göreceğiz; hüzünlü bir veda...


Bu zaten mantıklı, beklenen bir sonuç; çünkü hayvanların kendilerini hayatta tutmak için akılları yok, kaderleri insanların elinde.

Kaderleri insanların elinde olunca insanların işine gelenler varlıklarını sürdürüyor, diğerleri yavaş yavaş yok oluyorlar. Bir gün en sonunda tek bir hayvan kalacak, o da insanın en çok işine yarayan hayvan olacak.

Şu anda eti yenen hayvanlar, turizm geliri sağlayan hayvanlar, süs hayvanları var. Çalıştırılan ve taşımada kullanılan hayvanlar bir zamanlar en gözde hayvanlardı. Ama artık makineler çalışıyor ve de taşıma işi arabalarla yapılınca yük hayvanlarına ihtiyaç kalmadı. Develer yine de şanslı çünkü turizm potansiyeli var. Bütün vahşi hayvanlar şanslı; çünkü doğa onlarla doğa ve artı turizm. Eti yendiği için öküz, manda devam.

Kara eşeğe gerek kalmadı gibi. Keza yarış atları dışında at ve katırlar. Kedi köpek bir işe yaramasalar da hala popüler. Sokak kedi köpekleri değil tabi. Var olana bakılır da yeniden yetiştirilmelerini kimse istemez. Kuşlar doğanın bir parçası, onlara bir şey olmaz. Yaban domuzlarının hayatı tehlikede. Onları hiç kimse istemiyor. Özellikle Müslüman ülkelerde. Eti yenen hayvanların ise kesilip yeninceye kadar hayatları garanti.

Dünyanın ve hayatın değişen durumundan yani ortamın değil zamanın etkisinden bahsediyoruz. Birileri özellikle hayvanları yok etmeyecek. Hayvanların bazıları gereksiz kalacak ve üretilmeyecek. Örneğin bir gün belki de (süs olsun diye belli sayıda olabilir) eşek yetiştirilmeyecek. Süs köpekleri dışında (çobanlık da bitecek) köpek yetiştirilmeyecek. İyi bakın, belki en geç elli yıl sonra sokaklarda kedi ve köpek göremeyeceğiz. Keza yarış atı dışında at da yetiştirilmeyecek; atları sadece hipodromlarda görebileceğiz.

Konumuz dışında ama konuyla ilgili olduğu için söyleyelim değişen dünya hayvanların aleyhine. Özellikle yabani hayvanlar. Yaşam alanları daralıyor. Hayatta kalmaları zorlaşıyor. Bu durum da dünyada hayvan nüfusunun azalmasına neden oluyor. Medeniyetin olmadığı ilk çağlar hayvanların, gelecek yüzyıllar ise insanların çağı olacak. Yani hayvanların altın çağları bitiyor!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..