Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '07

 
Kategori
İnançlar
 

İnsan olmak

İnsan olmak
 

Toplum bir travma yaşıyor. Bu böyle devam ederse korkarım telafi edilemez yaralar açılmaya başlanacaktır. Herkes bir aidiyet kavgası veriyor. Bu aidiyetler öylesine tehlikeli boyutlara vardıki. Herkesin yaradılışından ait olduğu İnsan olmak aidiyeti unutulmaya başlandı.

Düşününki bir teevizyon proğramında kendini sanatcı sanan biri "üstüme ermeni gibi gelme" diyebiliyor. Bir futbol maçında bir şehir insanlarına Ermeni diyerek onu aşağılama amacını güdüyor. Oysa hangi ırktan, hangi etnik gruptan olunursa olunsun bu asla suçlama nedeni olamaz. Olsa olsa bunu yapanlar insan olamaz. Utanıyorum benim güzel insanlarımı bu ayrımı yapmaya zorlayan zihniyetlerin hala saygın birileri olarak boy göstermelerinden. Utanıyorum, birilerinin ırkını, inanışını aşağılamayı düşünebilen insanların varlıgından. Her insan bulunduğu ırktan dolayı gurur duymasını anlayabilirim. Ama başka ırktan olanların horlanmasından utanıyorum. En yüce varlık olan insan'ın aşağılanmasının Yaradanı aşağılamakla eş değer olduğunu bilemeyecek kadar aklını kaybetmiş insanlarla aynı havayı teneffüs etmiş olmaktan utanıyorum.

Bir şehirden olamnın farklı hazzı olabilir. Bir inanıştan olmanın gururu yaşanıyor olabilir. Bir dilden olmanın ayrıcalığı olduğu düşünülebilir. Yani Kendini ait olduğu ile şanslı sayan olabilir. Hiçbir aidiyet insan olma aidiyeti ile eşdeğer tutulamaz.

Çok yazıkki, birileri başka inançtan olanları aşağılayacak kadar insanlıktan uzaklaşıyor. Çok yazıkki, birileri kendi vatandaşını etnik farklılığından dolayı hor görebiliyor. Bu anlayış insanlığın en büyük düşmanıdır. Bu anlayış asla yurtseverlik değildir. Bu anlayış asla milliyetcilik olamaz. Ne mutlu ki insan'ız diyebilene. Bir kişi farklı dinden olabilir. Farklı ırktan olabilir. Bunu değiştirmek hiç birimizin elinde değil. Oysa insan olmanın gereklerini yerine getirebilmek hepimizin elinde. Bir insanın gurur duyabileceği en yüçe değer İNSAN OLMAK tır. Kendin için hoşgörmediğini , başkaları içinde hoş görmemektir.

Hadi ne duruyoruz. Tüm bu saçmalıklara karşın İNSAN OLMAK aidiyetinde beraber olalım.

 
Toplam blog
: 139
: 795
Kayıt tarihi
: 29.09.06
 
 

10.12.1949 yılında Nurhak'ta fakir bir ailenin yedinci cocuğu olarak dünyaya geldim. Ziraat okulunda..