Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '21

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İnsan Olmanın Tanımı Değişti

İnsanlar karakterlerini belirlemeye kendilerini kandırmakla başlarlar ve bu başkalarını kandırmakla da devam eder. Bunu günümüzde meslek haline getirenler var. Şimdiki zaman da garip değil aslında. Unutmamalı arkamızdan konuşan yüzsüzleri zamanında dost edinen de bizleriz. Kendisine bile yalan söylemek ve onun doğruluğuna inanmak. Birisini tanımak için insanlar hakkında nasıl konuştuğuna bakın, bu kendisinin tanımıdır çünkü. Hırs ve ego olmadan elde edilmiş bir zaferi dünya tarihi henüz yazmadı. Egomuzu ve hırslarımızı iyi tanımak lazım. Sorun hırs ve ego da değil, bu duyguların sınırlarını belirlemek ve denge de tutamamakta. Bu iki duygu olmasaydı insan nesli yok olurdu. Zafer kazanmanın verdiği haz ve hissedilenler hiç bir zaman unutulmaz. Büyük yenilgilerin unutulmadığı gibi. Bunu yaşamın her alanında görmek mümkün. Önemli olan kazandığımızın neye hizmet ettiği. Örneğin Bilim adamının zaferi, yeni bir keşiftir. Sanatçının sanatının takdir görmesi diğerlerine göre fark yaratmasıdır. Dostlukların da zaferleri yenilgileri vardır. Bunları sürekli yaşarız. Bir ölçü de ego birisine kibir verirken diğerine kendisine göre ışık tutabilir.
 
Yaşam sürecinde egolu ve hırslı insanların zaferler elde ettiğine şahit oldum. Ya tatmin olmadılar yada kısa süreli tatmin mutluluğundan sonra daha fazlasını arzuladılar. Sonuçta, kim hangi duygusu ile mutluysa hayata o şekilde devam ediyor. İnsan kalitesini yüzünden, duruşundan, konuşmasından belli eder zaten. Hepimizin içinde iyilik de kötülük de barınıyor. Kullanıyor muyuz önemli olan bu. Bana da öğretti hayat kötünün ne olduğunu, bilmesem hayata ayıp olurdu. İyilikte kalmanın herkes için sunulmuş bir tercih olduğunu ve bunun kıymetini nereden bilirdim yoksa.
 
Ne çok gülüyorum içinde binlerce kötülük bulunan ama kendini iyi biri zanneden zayıflara. (Nietzsche) Sayıları da epeyce var. Yapmacık insanlar gülemem acırım bunun farkına varamadıkları için ancak. Var mı JOKER'den (Batman) başka kedisini kötü diye kabul eden? Herkes iyi çünkü kendi kötülüğü normal geliyor.
 
HÜLYA ÇAKICI 
 
Toplam blog
: 822
: 574
Kayıt tarihi
: 19.12.15
 
 

Hacettepe Üniversitesi İktisat Fakültesi ve Akdeniz Üniversitesi Turizm ve Otelcilik Fakültesi ve..