Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '09

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

İnsan ömrünü nelere harcıyor?

İnsan ömrünü nelere harcıyor?
 

İNANÇ BU!


İnsanın yaşadığı süre içinde nerelere vakit harcadığını hep merak etmişimdir.

Beni bu meraktan kurtarmak isteyen İngiliz Bilim Adamları, bu konuda geniş bir araştırma yapmışlar. Bende bu araştırmayı sizlerle paylaşmak istedim.

İngiltere’de yayınlanan Daily Mail gazetesinin haberine göre;

İngilizler, insan ömrünü ortalama 75 yıl olarak baz almışlar. (Gerçi bizim yaş ortalamamız daha oralara ulaşmadı ama...)

İngiliz bilim adamlarına göre 75 yıllık ömrün bilançosu şöyle;

- Evet, dünyadaki en zeki varlık olarak gösterilen ve düşünebilen hayvan olarak tanımlanan insanoğlu, ömrünün 115 gününü; çekici bulduklarını gözetlemekle geçiriyormuş.

- Ve yalnızca 115 gün gülüyormuş, (Ne kadar az değil mi) Oysa insan ömrünün yarısı gülmekle geçse, herhalde insan ömrü en az ikiye katlanır!

İngiliz uzmanlara göre; ortalama bir insanın yaşamını nasıl geçirdiği konusunda yapılan araştırmanın devamında:

- Ortalama 75 yıl (27 bin 375 gün) yaşayan bir insan hayatının bir yılını işten ya da okuldan kaytararak geçiyormuş. (Bu rakam bizde daha fazladır. Şöyle ikiyle çarparsak!)

- Sıradan bir insan hayatının üçte birinden fazlasını yani 26 yılını uykuda geçiriyormuş. İşin daha garipi, 7 yılını da uykuya dalmaya çalışarak harcıyormuş.

- Kadınlar hayatları boyunca 3 yıl bulaşık yıkıyormuş!( Bulaşık Makinesi icat oldu, mertlik bozuldu!)

- Temizlik, süpürme, cam silme, toz alma ve evi toparlama gibi faaliyetler genellikle kadınların ömründen 5.5 yıl çalıyormuş.( Üretmeden, hep tüketime yönelik hareketler!)

- Tam 5 ay, evet, yanlış okumadınız. Ömrümüzün tam 5 ayı, bir şeylerden şikâyet ederek ziyan oluyormuş. (Niye her şeyden şikâyet ederiz ki?)

- Daha fazla yapmamız gerekenleri bir türlü yapmayıp, sadece 115 gün gülerek ve kahkaha atarak geçiyormuşuz. (Gerçi bazıları o kadar da gülmüyordur! Hele bizim ülkemizde! Bu ekonomik kriz içinde insanlar nasıl gülsün? Bu bir değil, üç değil beş değil! Krizden bahsediyorum. Tabi ki teğet geçenlerden değil!)

- Ömrün yaklaşık bir yılı bekleme halinde harcanıyormuş.( Bu rakam bizde daha fazladır. Biliyorsunuz, bizde her yerde kuyruk var!) İngilizlere göre; bu sürenin 6 ayı çeşitli kuyruklarda, 27 günü otobüs duraklarında ve 20 haftası da telefonda santral operatörlerinin bağlamasını beklerken harcanıyormuş. (Demek ki İngilizlerin hepsinde daha cep telefonu yok! Oysa İngilizlerin cep telefon devi gelip bizim toplumumuzu birbiri ile görüştürüyor.)

- Kadınlar hayatının 136 gününü dışarıya çıkmak için kıyafet seçip giyinmek, makyaj yapmak ve genel olarak kendilerine bakım yaparak geçiriyormuş. ( Bu sürenin az olduğunu düşünüyorum.)

- Buna karşılık erkekler yaşamları boyunca 46 gün gece dışarıya çıkmak için hazırlanıyormuş. ( Bu rakamında çok olduğu kanaatindeyim.)

- Erkekler ise yaşamları süresince 3 bin saat traş oluyormuş. ( İşte bu yüzden sakal bırakmayı düşünüyorum! Takkede takacak mısın dediğinizi duyar gibiyim. Aslında hiç fena olmaz! Devir onların devri!)

- Tüm cilt kanseri uyarılarına rağmen ortalama bir insan hayatının 2 bin 170 saatini güneşlenmeye ayırıyormuş. ( Bizim buralarda ömrün dörtte ikisine yakını zaten güneşlenerek(!) geçiyor.)

- Sigara tiryakileri, gün boyunca aldıkları sigara molalarına hayatlarından 160 gün ayırıyormuş. ( Ne yapsam? Yeniden sigaraya mı başlasam? )

- Erkekler yaşamlarının 1 yılını çekici buldukları kadınları gözetlemekle geçiriyormuş. Bu da günde 43 dakika süresince yaklaşık 10 kadını “gözlemek” anlamına geliyormuş. ( Boşuna söylenmemiş bir lafı sizinle hemen paylaşalım. “Güzele bakmak sevaptır”. Sevap işlemek isteyenler, iş başına!)

- Diğer yandan kadınlar toplamda 6 aylarını beğendikleri erkeklere bakarak harcıyormuş. (Ama bu haksızlık!)

- Hayatın yalnızca 1 ayı, sevdiğiniz insana sarılmak, güneşin batışını izlemek ve sevgilinizle başbaşa yemek yemek gibi romantik aktivitelerle geçiyormuş. ( Çok az!)

- Ortalama bir genç hayatının 5 yılını internete ayırıyormuş. ( Şimdilerde daha fazla olmalı. Gelecekte ne kadar olur? İnsan ömrünün yarısı internette mi geçer? Yaşarsak göreceğiz.)

- Ömrün 19 yılı iş yerinde çalışarak, 6 yıl da yiyerek ve bir şeyler içerek geçiyormuş.

- 6 yıl ise yollarda seyahat ederek harcanıyormuş.

- Öte yandan ömrün yaklaşık 11 yılı televizyonun karşısında pinekleyerek harcanıyormuş. ( Tabi bu madde herkes için değil! Bizde seviyeli birliktelik yaşayanlar, televizyon seyretmez, seyredenler için poz verirler!)

Şimdi bu yazıyı okuyarak hayatınızı değiştirmeye kalkmayın. Hayatınız kendi akışı içinde, daha sağlıklı ve uzun olsun.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..