Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '09

 
Kategori
Felsefe
 

İnsan üzerine 1

İnsan üzerine 1
 

İşte insanın kökeni.Ne kadar şirin değil mi?


Anlamak zor şu insanları. Birbirine acı çektimekten neden hoşlanır bu insanlar bu kadar? Birbirini öldürmekten çekinmezler kendi menfaatleriyse söz konusuysa. Aslında insanların geçmişinden bugününe baktığımızda insanların en çok istediği 2 şey vardır; zenginlik ve sonsuz yaşam...

Kimya'nın geçmişi olarak kabul edilen simyaya baktığımızda simyacıların çalışmaları 2 temel üzerinedir. Zenginlik ve ölümsüzlüktür bunlar..

Sürekli hayvanları bizden daha basit canlılar olarak gördük, onları aşağıladık. Maymundan evrildik dedi birimiz gurura yediremedik. Peki ne üstünlüğümüz vardı hayvandan? Düşünmek diyecek belki bir çoğunuz ama bizim düşüncelerimiz nedense hep çıkar içeren düşüncelerdi.

İnsanlar öyle bir sistem kurmuş ki dünyada, hayatta kalmak için birbirimizi ezmemiz, sömürmemiz gerekiyor. Hayat gerçekten de bir merdiven gibi ama basamaklar insan dolu ve basamakları çıkmak için üzerlerinden atlamamız gerekiyor.

İnsan o kadar övündüğü beyniyle bugüne kadar neler yaptı? Kendi icat ettiği, para adını verdiği bir kağıt parçası için gözünü kırpmadan milyonları öldürdü. Para için yeri geldi babasını öldürdü. Ama hangi hayvan bir kağıt uğruna diğer bir hayvana zarar verdi? Dünyadaki katliamları insanlar yaptı, hayvanlar değil. Doğayı hayvanlar pisletmedi, biz pislettik. Evet yanılmış Darwin. Bu bencil, aç gözlü, acımasız insanoğlu maymundan evrilmiş olamaz. Eşekten evrilmişizdir en fazla!

 
Toplam blog
: 8
: 456
Kayıt tarihi
: 29.06.09
 
 

İstanbul'da lise öğrencisiyim. İleri seviyede İngilizce, orta seviyede Almanca ve düşük seviyede İta..