Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Necip Köni - Adana / TR

http://blog.milliyet.com.tr/necipkoni

13 Ağustos '07

 
Kategori
Dünya
 

İnsan ve dünya

İnsan ve dünya
 

***İnsanlığın Başlangıcı

İnsanın kökeni 14 milyon yıl önce primatlardan ayrılan bir kola dayanıyor. Büyük olasılıkla 2 milyon yıl kadar önce Doğu Afrika’daki savanlarda yaşamış olan Homo habilis en eski insan türü sayılıyor. Homo habilis’in iki ayağı üstünde yürüdüğü ve araç yapmak için gerekli olan kavramsal düşünce yeteneğine sahip olduğu, avcılıkla geçindiği ve ilk toplumsal davranışları göstermiş olduğu sanılıyor.

***İnsan Dünya'yı Biçimlendiriyor

Bugünün insanı çevresindeki araziyi eskiye göre çok daha büyük ölçüde değiştiriyor. Teknik ve enerji kullanarak doğal çevresini tümüyle kendi amaçları doğrultusunda biçimlendirme olanağına sahip. Ama insanın çevresini değiştirme konusunda oynadığı bu etken rolün doğa için her zaman olumlu sonuçlar getirdiği de söylenemez. Bilgisizlik, umursamazlık ve kendini beğenmişlik yeryüzü üstünde insan için de zararlı olan ve geri dönüşü bulunmayan yıkımlara yol açıyor.

***İnsan Dünya'yı Ele Geçiriyor

İ.Ö. 5.000 yılında gezegenimizde 20 milyon dolayında insanın yaşadığı biliniyor. Bu, bugünkü Türkiye nüfusunun yaklaşık üçte biri kadar. Erken Taş Çağı'nda tarım ve hayvancılığın başlamasıyla nüfus sürekli bir biçimde artmaya başlamış. Yaklaşık 200 yıl önce Sanayi Devrimi başladığında 700 milyon olan dünya nüfusu, büyük bir patlama göstererek günümüzde 5 milyara ulaşmış.

*KAYNAK*
Necip KÖNİ - ARSiVi

*************************

<ımg alt="" src="http://img.webme.com/pic/n/necipkoni/cevremizi-koruyalim.jpg"> <ımg alt="" src="http://img.webme.com/pic/n/necipkoni/yerkure-dunya.jpg">

*DÜNYAMIZ ELDEN GİDİYOR..!
*Daha Yeşil Bir Dünya için

( http://blog.milliyet.com.tr/Blog.aspx?BlogNo=184370 )


*************************

 
Toplam blog
: 298
: 8548
Kayıt tarihi
: 07.06.07
 
 

Necip KÖNİ - İnşaat Mühendisi olup, güzel sanatlar onun bir hobisidir. Resim yapmak (karakalem çalış..