Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Mayıs '20

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İnsan Yaşamında Toplum Etkisi

Yüzyıllardır insan hayatının şekillenmesinde toplum faktörünün ne kadar önemli bir role sahip olduğunu bilmeyen yoktur. Aslında zerre önemi olmayan fakat gerek yetiştirilme gerekse de coğrafi konumun getirdiği hayat şartları itibariyle “el alem ne der?” cümlesi hayatımızın adeta baş kahramanı olur.
Kadın, erkek ya da çocuk fark etmeksizin dış çevredeki insanlar aktif olarak başkalarının hayatlarına müdahale etme gereği duyarlar. Bunun sebebini anlamak kesinlikle mümkün değil. Müdahale edilen insanlar akraba ya da arkadaş grubu olabildiği gibi çok alakasız kişiler de olabilir.
Hayır, neden başkalarının hayatına müdahale etme gereği duyulur? Ya da benim verdiğim açıklar, yaptığım yanlışlar neden başkasını mutlu eder?
 
Coğrafya Kader Midir?
 
Yaşam sürdürdüğümüz ülkenin, devletin ve millettin kültürü bizim kaderimizi ne derecede belirler? Norveç’te normal karşılanan olaylar Türkiye’de ya da başka bir ülkede çok farklı şekilde karşılanabilir. Bu noktada coğrafyanın gerçekten kader olduğunu anlayabiliriz.
Yaşadığımız coğrafya inanç, kültür, gelenek ve görenek gibi pek çok unsurun şekil almasında etkili olur. Yani dünya üzerinde kaç ülkede evliliği düğünle duyurmak vardır? Ya da bizdeki kadar komşuluk kültürü başka milletlerde ne derece vardır?
Bu sorular uzun listeler halinde sıralanabilir. Ancak modern bir toplumda etkili bir birey olmak istiyorsanız başkalarının hayatına müdahale etmek yerine kendi hayatınıza yoğunlaşmanız gerekir.
Başkalarının hatalarıyla var olan ve bir yerlere gelen kişiler kendi gerçeklerini yaşayamazlar. Hayal ettiğimiz bir yaşam sürmek için kendi hayatımız odaklı yaşamalıyız. Evet maalesef toplum baskısı ve aile gibi faktörler bazen seçimlerimizin önünde bir engel oluşturabilir. Ancak şunu da bilmek gerekir ki; herkesin bir tane hayatı var!
 
Benim Hayatım, Benim Dünyam
 
Doğduğumuz andan itibaren belirlenen bir yaşantımız vardır. Bu yaşantı, yaşımız ilerledikçe başımıza gelen olaylara göre değişimler gösterir.
Yaşadığımız iyi ya da kötü her olay bize yeni bir tecrübe getirir. Farklı görüş açıklarına ve yeni fikirlere başımıza gelen olaylarla kavuşabiliriz.
Belirlediğimiz amaçlar doğrultusunda ilerlerken önümüze çıkan engellere, haksızlıklara ve olumsuz görüşlere çok da takılı kalmamak gerek.
Evet bazen ciddi anlamda olumsuz ya da moral bozucu durumlar olabilir. Ancak bir de şöyle düşünmek lazım; ben hedefimden vazgeçip yoluma taş koyanları sevindirmeyeceğim. Neticede benim hayatımı yargılamak kimsenin haddi değil!
 
Toplam blog
: 4
: 132
Kayıt tarihi
: 15.05.20
 
 

Halkla ilişkiler ve tanıtım mezunuyum. Uzun yıllardır yazıyorum. Ve yazmak en büyük tutkum... ..