Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Kasım '16

 
Kategori
Kitap
 

İnsan Yazdığı Şeydir...

İnsan Yazdığı Şeydir...
 

İnsan Yazdığı Şeydir / Tahsin Yücel / İş bankası Kültür Yayınları


Tahsin Yücel; onu ilk kez, uzun yıllar önce Ankara'da yaşadığım yıllarda, yazdığı  " Mutfak Çıkmazı " adlı romanı ile tanımıştım. İlk öykü kitabı, "Uçan Daireler" 1954 'de yayınlanmasına rağmen, 1960 da çıkan "Mutfak Çıkmazı"onun ilk romanıydı ve bugün bile, zaman zaman o romanın lezzetini anımsarım. Sonra, diğer değerli roman ve öyküleri birbirini izledi, ayrıca önemli çevirileri ile edebiyat dünyamızda hak ettiği yeri aldı.

1933 yılında Elbistan'ın Ötegeçe köyünde dünyaya gelen ve 22 Ocak 2016'da İstanbul'da kaybettiğimiz Tahsin Yücel, Öykü, Roman yazarı ve çevirmen olarak Edebiyat Dünyamıza çok değerli eserler kazandırmasının yanı sıra göstergebilim (*) alanında da çalışmıştır.

Öykü ve romanları ile bir çok ödül ve ünvanın da sahibi olan Tahsi Yücel,1997 yılında Fransız Hükümeti tarafından Palmes Academiques nişanı Commendeur derecesi ile ödüllendirilmiştir.

Burada size, Tahsin Yücel'in, Türkiye İş Bankası Kültür yayınlarından çıkan " İnsan Yazdığı Şeydir " adlı kitabını tanıtmak isterim. Bu kitabında, Yücel, Balzac'tan, Albert Camus'a, Andre Gide'den, Stendhal'a kadar bir çok ünlü yazarın çok okunan romanlarının sunuşunu o, duru, akıcı üslubu ile yapıyor. Öyle ki, bu romanları daha önce okumuş olanlar bile, yazarın sunumunu gördükten sonra o romanları tekrar okuma isteği duyabileceklerdir. Kitapta yer alan romanları ilk kez okuyacaklar ise doyurucu, ve zihin açıcı sunumların etkisi ile hem yazarı ve hem de eserlerini daha iyi özümseyebileceklerdir. 

1- Anlatılar Üstüne, 2-Denemeler Üstüne, 3-Kuramsal Kitaplar Üstüne ve 4.  Bölüm olmak üzere kurgulanan ve hemen her yerde zevkle okuyabileceğiniz bu kitabı size önemle tavsiye ederim. Ayrıca, yine her zaman bir rehber olarak kütüphanenizde bulundurmak isteyeceğinize de eminim....

* İnsan Yazdığı Şeydir / Tahsin Yücel / Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları

(*) Göstergebilim: Göstergelerin yorumlanmasını,üretilmesini veya işaretleri anlama süreçlerini içeren bütün faktörlerin sistematik bir şekilde incelenmesine dayanan bir bilim dalıdır. (Vikipedi)

 
Toplam blog
: 220
: 2018
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

Yazmak, ufkun da ötesine taşan engin bir serüven gibi gelir bana ve gençlik yıllarımdan bu yana v..