Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Mayıs '17

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İnsan

İnsan
 

İnsan: Âdemoğlu. Nefes. Beşer. Adam. Karakter. Şahıs. Kişi. Can. Fert. Erkek. Kadın. Şahsiyet. Ahlâk. Zat Eşhas. İnsan çoğuldur. Fert, birey tekildir. İnsan=Bireyler.

8. SEKİZİNCİ MAKAM = ÖLÜMSÜZLÜK

7. YEDİNCİ YAŞAM EVRESİ: Tanrı Makamıdır. Tepe. Taç. Doruk. Zirve. Ulu. Uluhi yet. Ermiş. Eren. Veli. Evliya. Evle. Muttaki. Takva. Baş. Baş komutan. Tolga. Miğfer. Sayın. Kutsal. Lâhutî. Mukaddes. İlâhî. Veli. Kutsî. Ongun. Şerif. Aziz. İtibarlı. İzzetli. Onurlu. Değerli. Uğurlu. Muhterem. Devletli. Seciyeli. Âlicenap. Mübarek. Kutlu. Âli. Yüce. Azametli. Babacan. Alfa karakter. Muhteşem. Yüksek. Ululuk. Abidevî. Haşmetli. Rab. Canan. Mabut. Tapı. Hakk. Egemen. Etkili. Oğan. Mevlâ. Rahman. Hükümran. Galip. Mümtaz. Nüfuzlu. Faik. Baskın. Belirgin. Dominant. Hakan. Hâkim. Kadir. Muktedir. Kudretli. Kuvvetli. Gözde. Maruf. Favori. Asil. Esas. Gerçek. Öz. Belirgin. Güçlü. Huda. Kâinat. Dâhi. Güneş. Vâkıf. Allâme. Haberdar. Arif. Bilir. Basiretli. Akıllı. Danışman. Uzman. Bilgin. Dirayetli. Cevherli. Erdemli. Fazıl. Riyasız. Şeksiz şüphesiz. Şehit. Güvenilir. Hakşinas. Âdil. Soylu. Temiz. Dürüst. İffetli. Halûk. Haksever. Emin. Esaslı. Âlâ. Mükemmel. Makbul. Pekiyi. Oğuz. Kalender. Feylesof. Agâh. Kalender. Kabiliyetli. Başarılı. Muvaffak. Usta. Maharetli. Meşhur. Popüler. Efsanevî. Tanınmış. Ünlü. Şöhretli. Adlı sanlı. Aydın. Aşikâr. Net. Belirgin. Bariz. Mutlak. Malûm. Açıkta. Saltanatlı. Şahane. Kebir. Muazzam. Mühim. Seçkin. Ergin. Yetkin. Kâmil. Pir. İhtiyar. Alemdar. Önder. Öncü. Baba. Büyük. Başkan. İnsan. “N”. “N” karakter.

Tanrı donanımları ile donanımlı üstün yetiler sahibi şahsiyet.

7. Yaşam Evresi, islam tasavvuf öğretisinde; Kemalat, Safi yet karakter olgunluğuna ulaşmış, ulu kişiliktir. Fenafillah. Allah’a kavuşmayı başarmış, Allah’ın boyası ile boyanmış, O’nun ahlakı ile ahlaklanmış zirve bir şahsiyet. Miraç. Aşkullah. Maşuk. Aşkın kendisidir.

Bir ölümlünün çıkabileceği en son yüce konumdur. Bunun yanısıra, şayet ilerlemek istenirse tanrı yetileri ile donanımlı kemalat sahibi şahsiyet, 8. Sekizici ÖLÜMSÜZLÜK MAKAMI ile yaşantısına devam edebilmektedir. İşte bu olgu, bu yaşam, “ANAÇ” bir karakterde yeniden Hayy olmaktadır.

Veli nitelikli kişilik VEKİL donanımları ile kuşanır. Yeterli ve YETKİLİ. Mühür sahibidir. Nebi ve Resuldur. “AMENERRESULU” ayetlerinin yetileri ile donanmayı başarmış yetkili, görevli bir klavuzdur. Bağış. İkram. Lütuftur. Tanrının yeryüzündeki elçisidir, halifesidir, tecellisidir.

MÜDDESSİR, Müderris, Eğitmen ve Öğretmen, İkaz ve İrşad sahibi.

8. Sekizinci Ölümsüzlük Karakteri, Muradullahtır. Tanrının rızasından çok daha öte bir oluştur. Allah’ın arzusudur. Git kullarımı geldiğin yoldan bana getir. RAHMAN ve RAHİM tecellilerinin zirvesi yaşanır. Rahmeten lil alemin.

Rahman ve Rahim olan Cenabı Rabbul Alemin, bireylerin yalnızca kendilerini kurtarıp “tamam artık kurtuldum”, anlayışlarından hoş olmaz. ANAÇ bir karakter ister. Kendi gibi ulaşabildiği tüm canlıların bu muştudan haberdar edilmesini şiddetle arzular. Bu sebeple ELÇİ olunmasını murad eder.

Anaç karakterin en belirgin özelliği, Merhamettir. Rahmet yetilerinin yanında RAHİM olmaktır. İnsaflı. Şefkatli. Merhametli. Candan. Sevecen. Yardımsever. Vefalı. Duygulu. Hamiyetli. Lütufkâr. İnsaniyetli. Hayırperver. Civanmert. Konuksever. İkramcı. Cömert. Özverili. Değerbilir. Kadirşinas. Hatırşinas. Zarif. Peygamber karakterli.

Ruh ölmez. Ölümlü olan çamurdan müteşekkil olan bedenlerdir. Allah Hayy’dır. Dolayısıyla PEYGAMBERLİK DE HAYY’DIR.

Anaç karakter olmayı başaran Rahman ve Rahim karakterli güzel ahlak sahibi şahsiyetler, “güncel yaşayan canlı peygamberdirler”. Sonsuza dek güncel peygamberler tüm yetileri ve yetkileri ile var olacaklardır. Farklı olan yalnızca beden kıyafetleridir. Adem’den a.s. Muhammed’e a.s kadar gelmiş geçmiş tüm peygamberler tüm donanımları ile birlikte ve fakat farklı farklı beden kıyafetleri içerisinde sürekli dünya gezegeninde yaşayacaklardır ve elbetteki, yaşamaktadırlar.

Bu olgu, oluş, algı, yaşam; Peygamberlere İmandır.

Anaç karakter olmaya hakk kazanmış şahsiyettir, İNSAN. Bu donanımlara sahip olamayan maalesef Birey evresinde kalmıştır.

İşte İNSAN tam da budur.

 
Toplam blog
: 635
: 614
Kayıt tarihi
: 07.09.13
 
 

Şiiri, yazmayı seviyorum..hepsi bu kadar.. ..