Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Eylül '15

 
Kategori
Siyaset
 

İnsana zorla saygı duyulmaz. Kişi kendi hak eder hürmeti

İnsana zorla saygı duyulmaz. Kişi kendi hak eder hürmeti
 

İnsana zorla saygı duyulmaz. Kişi kendi hak eder hürmeti. Tıpkı Atatürk gibi. Lider, icraatlarıyla kazanır hürmeti.


Geçen yıl, T.B.M.M. başkan vekili AKP’li Ayşe Bahçekapılı, kürsüde konuşan muhalif bir milletvekilini “ Cumhurbaşkanına ön adıyla hitap edilmez! “ diye azarladı. Ve mikrofonunu kapattı konuşmacının.

Yalnız, hanfendinin bilmediği bi şey var. İnsana zorla saygı duyulmaz. O insan, cumhurbaşkanı olsa bile. Kişi kendi hak eder hürmeti. Saygınlık, ancak gönül rızasıyla kazanılır. Mikrofon kapatarak değil.

Hani, nerde kaldı kürsü dokunulmazlığı? Orası vekillere görgü kurallarının öğretildiği bir yer de değil üstelik. Milletin meclisi. O konuşmacıya müdahale etmek, seçmenin iradesine ambargo koymaktır.

Kürsüden; Atatürk’e sövmek serbest. PKK propagandası yapmak mübah. Yolsuzluğu, hırsızlığı savunmak zararsız. Şeriat övücülüğü yapmak, bölücü, terörist koruyuculuğuna soyunmak olağan. Ama iş Cumhurbaşkanına ön adıyla hitap etmeye gelince… “Cısss! Kapatırım mikrofonunu!“ Sevsinler sizin demokratlığınızı!

İnsana zorla saygı duyulmaz. Kişi kendi hak eder hürmeti. Korkuyla, baskıyla görülen saygı, bir gün mutlak yok olur. Marifet gerçek itibar kazanmakta… Mevkiler kimseye baki değil…

İnsana zorla saygı duylmaz. Kişi kendi hak eder hürmeti. Ha Cumhurbaşkanı ha sıradan insan…  Geldiğimiz yer, varacağımız liman aynı. Maksat kubbede hoş bir sada bırakmak… Bizden geriye bir o kalır çünkü. Yerin altında herkes eşit. Sorgu melekleri makam sormaz.

Not: Yazıda kullanılan görsel internetten alınmıştır.

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..