Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ocak '09

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

İnsandaki 5.element

İnsanda ki 4 element nelerdir diye sorduğumuzda, olumlu yada olumsuz olarak adlandırdığımız bütün durumların kaynağına doğru inmeye başlarız. Bu 4 Temel Element; Görüntü, Düşünce, Duygu ve Vücut
Hissidir. Her koşulda biz bu 4 elementle bir durumu yaşamaya başlar ve bunların sürekliliği ölçüsünde de bunu devam ettiririz. Örnek vermek gerekirse: Bir olayı "Gördükten" sonra ani
bir "Düşünce" oluştuğunu farzedelim ve bu düşünce, peşinden bir "Duygu" yaratır ve bu duygu vücutta bir "His" ortaya çıkartır. Bunun bir çok kombinasyonu da mevcuttur.

Mesela Silahlı bir adam "Gördüm" diyelim hemen "Korku duygusu" geldi, vücudum "Gerildi" ve "Kaçmalıyım" düşüncesi bunu takip etti.

Veya çok sevdiğim bir arkadaşımı "Düşündüm", bir anda O'nun "Hayali (görüntüsü)" canlandı, "mutluluk duygusu" oluştu ve vücudumda bir "rahatlık" hissettim.

Görüldüğü gibi olayların oluşmasının altında yatan temel öğeler bunlardır. Peki bu 4 elementin yokluğunda ortaya ne çıkardı? diye sorduğumuzda. Mistiklerin anlatmaya çalıştığı "Şey" ile
karşılaşırız. "Boşluk, Tao, İçsel Uzay, Derin Sessizlik, Hiçlik, Heplik"

5.element budur ve 5.element, bütün diğer elementleri içten ve dıştan kuşatan ama hiçbirisiyle de sınırlı olmayan demektir.

Bu 4 element ve bunlardan ayrışamamanın getirdiği döngüler nedeniyle süregelen bir sorun eğer bu 5.element'e yani Boşluğa ulaştırılır ise direk olarak erir, çözülür ve boşluk olur.

Deep PEAT(Primordial Energy Activation and Transendence) Uygulamasında, yüzeydeki sorun boşluğa doğru yönlendirilir ve bu esnada 4 element silinmeye başlar, uygulamanın ilerleyen safhasında ise Boşluğa dalış gerçekleşir, kişinin farkındalığında ani bir sıçrayış, vücudunda hızlı bir rahatlama, huzur ve sorununda ise direk bir çözülme oluşur.

4 elementin silinmesi ve İçsel Uzay'a dalış kişinin bütünleşmesi yolunda attığı en büyük adımlardan bir tanesidir.

 
Toplam blog
: 46
: 881
Kayıt tarihi
: 11.01.09
 
 

Emotional Freedom Techniques (EFT), Deep PEAT, Bilinçaltı Enerji Salınım Tekniği (BEST), Sedona Yönt..