Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Nisan '13

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İnsanın en büyük düşmanı kendisi!

İnsanın en büyük düşmanı kendisi!
 

Gün içerisinde kendi konuşmalarınız bir düşünün. Kendinizi ne kadar üzdüğünüzü ve hatta kendinize neler söylediğinizi bir anımsayın.

En son kendinizle ne zaman iletişime geçtiniz? Geçtiyseniz kendinize ne dediniz? En son kendinizi ne zaman ödüllendirdiniz.
Kendimize o kadar çok ceza veriyoruz ki… Örneğin ‘ Pazartesi sendromu’ diye bir şey yarattınız hayatınıza ve dediniz ki ne sıkıcı bir gün olacak! İşte tam burada kendinize cezayı vermiş oldunuz! Hayırlısı olsun pazartesi gününüzü berbat etmiş durumdasınız, halbuki hafta sonu gelince ohh tatil geliyor diye kendinizi kandırabiliyorsunuz! Fark nedir? Hiçbir fark yok. Sadece konuştuğumuz kelimelerin yeri değişiyor!
 
Hep söylediğim bir kelimeyi lütfen hayatınızda yer edinin! DÜŞÜNCENİ DEĞİŞTİR, HAYATIN DEĞİŞSİN! Bu kelime aklınıza her geldiğinizde hafta sonunu hatırlayın. Ve kendinize pazartesi günü bile olsa ödül vermeyi unutmayın!
 
Başarısızlık diye tanımladığınız her şey aslında birer tecrübe! Bu kelimeyi hayatınızda tecrübe diye değiştirdiğinizde kendinize düşmanlık değil arkadaşlık etmiş olursunuz.
 
Kendinize konuşurken cümlenizi olumsuz kurmayın. Kendinize düşmanlık edip duruyorsunuz. Kendinizi eleştirin tabiî ki bunu iyi yönde yapmayı öğrenin. Seminerlerimde hep geribildirim ve ileri bildirim alırım. Bu bana bir dahaki sefere neyi nasıl yapacağımın iyi ve olumlu bir eleştirisini verir. Sizde öyle yapın. İyi yönlerinizi öğrenip bu konuda adım atın.
 
Hedefinizi koyun. Tecrübe kazandığınız zaman bunu kabullenin ve yolunuza devam edin. Olumsuz söyleyeceğiniz her söz size hayatınızda geri dönecektir.
Hiçbirini yapamıyorsanız lütfen yardım almaktan çekinmeyin.

Unutmayın! Başarısızlık yoktur sadece sonuçları ve tecrübesi vardir.! 

Sevgiyle kalın....

 

 
Toplam blog
: 70
: 1658
Kayıt tarihi
: 06.08.12
 
 

Psikoterapist / Hipnoterapist - Yüz ve Vücut Dili Analisti - Yazar - Gezgin ..