Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Ekim '15

 
Kategori
Deneme
 

İnsanın içi başka dışı başka olmasına niye şaşılıyor ki, her şeyin içi başka dışı başka

İnsanın içi başka dışı başka olmasına niye şaşılıyor ki, her şeyin içi başka dışı başka
 

İçi dışı aynı olan ne var? Niye benim de içim dışım aynı olsun? Ben mert insanları fazla sevmem, beladır onlar. Düşüncelerini açıkça söylemek kadar yanlış bir şey olamaz. Ayılarla dolu bir dünyada yiğitçe çıkıp “ayısın” diyecekmişim. Parçalarlar adamı ki zaten öyle oluyor. Hiç kimse kusura bakmasın, mertlik mert bir dünyada geçerlidir.

Duygularımızı, düşüncelerimizi, hele hele niyetlerimizi bilseler nolur tahmin edemiyorum “Ben senin kız kardeşinle yatmak istiyorum” Niyetin bu, hadi söyle bakalım, kan çıkar. Bırak yatmayı “evlenmek istiyorum” bile diyemiyorsun. Hem de deme yani! İçi başka dışı başkaymış, ikiyüzlüymüş… İnsanlar söyleyemediklerini söylemiyorlar, bu korkaklık değil ki. Hayatımızın yarısını söyleyemiyoruz. “Ben porno seyretmek istiyorum” de bakalım, nasıl karşılanacaksın.

Dürtüler açısından bakarsak insandan ziyade affedersin hayvana benziyoruz. Niyetimizden neler geçiyor neler. Dahası görüşlerimiz farklı. Adama yaptıklarından dolayı sinir oluyoruz. Ağzımızdaki baklayı çıkarsak ağzımıza tövbe tövbe. Bu korkmak değil, sonuç kötü oluyor ve insanlar zarar görüyor. Bırak herkes düşündüğünü söylemesin! Yiyim mertliğini de yiğitliğini de. Çok önemliydi sanki. Aklı başında insanlar hiç böyle şeylerle uğraşmazlar. Bu nedenle küçücük mezarlıkları vardır!

Biz sadece doğru olduğunu düşündüğümüz şeylerin gerçekleşmesi için çaba göstermekle sorumluyuz. Ona yalan söyledin, buna kıvırdın, şurada ikiyüzlü davrandın, burada çamura yattın bunları geç. PKK militanını ihbar edecekmişim. Güç sende yetki sende. Böyle bir şeye ihtiyacın olmamalı. PKK’yı tuttuğumdan filan değil, zarar görmeyeceğimi bilsem ipini kendim çekerim. Ben bana zarar vermeyecek kadar vatanseverim!

Söylemem gerekeni duruma göre saklarım, söylemem. Bunu yapmayan arkadaşlarım şu anda yaşamıyor. Bu korkaklık değil, ihanet değil; aklı başında bir insanın davranışı. Benim içim dışım bir değildir. Her zaman düşündüğümü söylemem. Yiğitlikle hiç işim olmaz. Önemli olan amacım ve niyetimdir. Keskin kavşaklarda dönüş yaparım. İmamın cenazesinde güler katilin cenazesinde ağlarım!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..