Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Ocak '12

 
Kategori
Siyaset
 

İnsanın olmadığı yerde de 'adam' olunmaz ki..!

Beslenen karga toplumun gözünü oymayı başarmış olacak ki, toplumu ilgilendiren hayati konuları bile halkımız göremez oldu.

Toplumsal konularda sağır ve dilsiz olduğunu biliyorduk da, kör olduğunu henüz anlayamamıştık. Demek ki, üç maymun (3M) bir ipte de oynatılabilirmiş!

Hukuk'un, adaletin, demokratik haklarının bilincinde olmayan toplumları oluşturan insanlar 'birey' de olamazlar. Olamadıklarındandır ki, bir kişinin ağzına bakarak hukuk konduğunda - mesela (KHK) - "kanun çıkarma yeri sadece meclistir" deyip, kendilerini sorumlu hissetmediler.

Orman görülmeden ağaçlar hakkında yasalar konurken kimsenin aklına "toplumsal vicdan" ı düşünmek gelmedi.

"Vicdani karar" dendiğinde sadece "bireysel vicdan" ı düşünen siyasiler, siyaseti 'meclis' yerine 'vicdan' a havale ederek, hukuk'un yerine 'din' i yerleştirmişlerdir. Halk ise, bu durum karşısında ipte kalmayı tercih etmiştir. Yoksa;

Bir sendikanın aslı görevi olan işçilerinin haklarını korumak varken, işçilerin haklarını kısan bir iktidara yakın olmasını; bu yüzden oylarını bir yılda yüzde 700 artırırken, iktidar karşıtı sendikaların gerilemesini nasıl açıklayabiliriz?

Bir örnek:
 
Memurlara yüzde 4 artı 4 maaş zammı, devede kulak bile değil, kıl. Ama, iktidara yakın Memur- Sen bu artışı kabul ediyor, diğerleri direniyor. Direnseler ne yazar ki...?:

Toplu sözleşme var, ama grev hakkı yok... Bir sendika ki, iktidarın sözcülüğüne soyunmuş!... Böyle demokrasi olur mu?

***

İnsanın olmadığı yerde birileri, birileri için, bir şeyler yapıyorlar; adına da,'bir şeyler' diyorlar: "Hukuksuz Demokrasi", veya "Toplumsuz Demokrasi",  ya da "İnsansız demokrasi" mi ne?

Hani, bir halk türkümüz vardır, "Birini de yavrum birini-ih / Tarlada gördüm gölgeni amann / Takıver de zillerin birini-ih / ruhlardaki demokrasi senindir amann!..." (tam da böyle değil, tabii)

 

***

 Polis, -"Devlet baban kaza geçirmiş, acele gel," demiş. Oğul (Toplum), "İşim var baba, gelemem," demiş.

***

 Toplumumuz kış uykusunda... Uyurken, birileri, onlar adına, onlar için yasalar - kanunlar  yapıyorlar; herhalde, "yazın  sıcağında üşümesinler" diyedir bu kanunlar!

***

"Nehrin ıstırap kıyılarında yapışıp kalmamızdandır, yosun bağlamamız. Hayatın akışını bile çok gördüler bizden."

 Hep, DÜŞleri olmayan çocuklar yetiştirdik...

 Hep, DİLle başlayan NEFRETlikler geliştirdik...

 Hep, "Yeni başlangıçlar" dan geri dönüyoruz...

 Hep, "Adını koyamadıklarımız" ı yaşıyoruz...

***

 "İNSAN (lığın) IN ADININ OLMADIĞI YERDE DE,  'ADAM'  OLUNMAZ Kİ.."

Alaettin Morgül / 25.01.2012 - 18:30  -

 
Toplam blog
: 193
: 1086
Kayıt tarihi
: 02.02.10
 
 

İsveç`in Göteborg şehrinde oturmaktayım;  evli ve bir kiz bir oglan iki çocuğum var. İsveç`te..