Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Haziran '09

 
Kategori
Felsefe
 

İnsanın oluşumu -2-

a- Çünkü bu nutfe çok pişerse tuğla, kiremit gibi çanak çömlek olur. O zaman da şekil biçim almaz, gelişip büyümez, olgunlaşıp çürüyüp kokmazdı. İnsan da şu andaki hareket edebilme yeteneklerine sahip bir varlık olamazdı.

Az pişmiş olsaydı, o zamanda ayakta kalarak, organlarını taşıyıp, bu organların yeteri kadar hareket ve kabiliyet etme özelliklerini taşıyan bir bedene sahip yapıda varlık olmazdı.

O halde herşeyin normal kıvamında olabilmesi için, en başta bizi meydana getiren ana, babamızın herşeyi ile sağlıklı olmasına, bizlerin ve bizden olacak nesillerin sağlıklı olabilmesi, vücut ısımızı en ideal derecede sabit tutmamıza çok bağlı olduğunu düşünüyorum.

Çünkü vücut ısımızın hastalık vs. sebeplerle değişip yükselmesi halinde meniyi oluşturan, fakat asıl olan ise insanı oluşturan bu temel hücrelerin ateş derecesine bağlı olarak en azından zedelenip özelliklerini kaybettiklerinden doğacak çocuklarında hem bedensel hem de ruhsal özellikteki bütün gelişimleri etkiler.

Şayet gelecekte “Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur.” Sözüne uygun nesiller yetiştirmek istiyorsak bu yukarıda saydığım özelliğe bilim adamlarının dikkatini çekmek istiyorum.

b- İşte bu ateşte pişme, ilerde oluşacak insanın şeytanî yöndeki eğilimlerini belirler ki, bunlar da birleşme esnasında ana, babadan geçen gen yoğunluğuna yada ağırlığına, vücut ısısına, o günkü atmosferdeki hava basınç ve akımına, iklim vs. gibi durumlara da bağlı olarak kızma, sinirlenme, öfke vs. gibi duyguların oluşup gelişimini sağlar. Aynı zamanda da insanın topraktan gelen mütevazılığını azaltıcı etkilerini de insana kazandırır.

c- Dölün mayalanma esnasında ki, ergenlik çağındaki zaman dilimi içerisinde meydana gelen bütün olumsuzluklar ile hastalık vs gibi şeylerde insanın döl yatağında meydana getirilen dölün özden gelen saflığı, asaleti, sadeliği, yukarıda saydığım özelliklere bağlı olarak, mayalanma zaman içinde oluşurken (Tıpkı yoğurdun mayalanmasında olduğu gibi.) Doğacak çocuk da oluşan mayanın özelliklerini taşır.

Doğacak çocukta elbette o mayaya uygun bir yapıda olur.

Sevgiyle arz ederim. Hoşça kaılınız.

 
Toplam blog
: 322
: 1004
Kayıt tarihi
: 08.03.08
 
 

1953 Elbistan doğumluyum. Lise mezunuyum. Kamuda çalışıyorum. Evliyim ve iki çocuk babasıyım. Ken..