Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Mart '10

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

İnsanın özü

İnsanın özü
 

İNTERNETTEN


İnsanın özü; kendini sadece kendine ifade edebildiğidir. 

İyiniyetli X sinsi, sadist X mazoşist, bencil X özverili gibi vb zıt duyguları vardır insanların. 

İyiniyetli doğmak yaşamın en talihsiz durumudur dersem sanırım yanlış olmaz ki; iyiniyetliler hep hüsrana uğramaya kullanılmaya ve buna doymamaya mahkumdur. 

Sinsi olmak; sinsi olan için marifet olsa da durum toplumda farkedildiğinde önemli karakteristik olumsuzluktur. 

Sadist mazoşistle muhatap olduğunda bir uyumluluk söz konusu olsa bile ortalama insanlarla karşılaşan sadistler kökten tepkilerle karşılaşırlar, çünkü ortalama makul bir insanın bırakın sadiste prim vermesi tahammül etmesi bile mümkün değildir. Buna karşılık mazoşist tiplerin eziyet etmeyene eziyet etmek gibi garip bir yapıda olduklarını da gözlüyorum. 

Yine özverili olmanın sonu rezil olmaktır, hatta halk dilinde "kıyakçının sonu ayakçılıktır" ifadesi ile tarihsel yorumunu kazanmıştır. Buna karşılık bencil olanlarında yaşamda kaybetmeden kazanmak gibi doğru bir tavırla yol aldıklarını izliyorum. 

Bencillik; toplumda sinsilik ve sadistlik gibi kökten reddedilen bir durum olmadığı gibi "hesabını bilen insan" olarak tanımlanıyor gibi bir izlenimimin olduğunu söyleyebilirim. 

Özetle; sadist mazoşist, sinsi iyiniyetli ve özverili olmanın ya kötü karekter olma yada biraz aptal olmak gibi bir sonuç doğurduğu ama bencil olmanın garipsenmediği gibi gizliden imrenilen bir karekter olduğunu gözlüyorum. 

Aslında herkes bencil olsa tüm yaşamda denklik sağlanır gibi bir gözlemdeyim. Sadist, sinsi, mazoist olamam, iyiniyet özveri ye doyarak kimseye zarar vermeyecek bencilliklerde buluşmak isterim. 

Sn. Mehmet SAĞLAM geçtiği mesajda bazı düzeltme önerilerinin sonunda BENCİLLİĞİ övme eğilimimin anlaşıldığını ifade etmiş, iyiniyet ve özveriye doyduğum için bencilliği övmesemde ne yalan söyleyeyim imreniyor gibiyim. Onlar öyle yapıyor böyle yapıyor kendi çıkarlarını oluşturuyor. 

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..