Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

25 Mayıs '22

 
Kategori
Alışveriş - Moda
 

İnsanın ve Hayatın Değeri

                                                                       İnsanın ve Hayatın Değeri
 
Bir inceleme:
 
ÖZET: Günlük rutinini yalan söylemek ve menfaat sağlamak üzerine kuran insanların anlattıkları şeyler ve yaptıkları işler mesela renklerin dünyasında olduğu gibi ne beyaz ne siyah görünür. Onlar adına olan biten her şey aslında hep gri renkte olduğundan belirsizdir, bu nedenle üzerinde kafa yormaya değmez, onun için bu insanlarla ilgilenmek gereksiz bir çabadır. Evet çünkü renklerden siyah renkte mutlaka güzeldir ama insanın zihninin karanlık dehlizlerinin derinliği kötü ve kararmış ruhu çirkindir.
 
GİRİŞ: Mehmet arkadaşı Ahmet'e iyiliği için bir tavsiyede ve öneride bulunduğunda Ahmet kendisine yararı olduğunu bildiği bu durumu hayatına aktarmak için olumlu düşündüğünde ve davrandığında bunu şu nedenlerle yerine getirir: Mehmet iyi ve akıllı bir insan. Benim sürekli daha iyi bir hayat yaşamamı, mutlu ve başarılı bir insan olmamı istiyor.
Ahmet ikinci olarak Mehmet’in söylediklerini hayatına dahil etmek için davranmadığında bunu şu nedenlerle yapıyordur: Hayır asla kabul etmiyorum. Ben bunu daha önce niye akıl edemedim! Ahmet’ten duydum. O zaman Ahmet’in söylediklerini yararıma olduğunu bilsem de yapmam ama ben zaten daha iyisini yaparım.
 
GELİŞME: Sektörlerde olan iş kollarından tarım ve ilaç sanayini ele alalım: Her iş kolunu birbirinden ayrı özellikleri ve uygulamama bilgisini olduğunu kabul ederiz. Bu yüzden Tarım sektöründe veya ilaç sektöründe işler bölümlere ayrılır ve kendi içlerinde her birimdeki işin girdi ve çıktısı ile çalışanları açısından bilgileri, iş görme biçimleri ve uygulaması ayrı ayrı olacaktır. Burada önemli olan bir konu bir sektörde veya birden fazla sektörün iş kolunda çalışan bir insanın tıpkı bir arkadaşını tanıma isteği ile ilgili benzer bir tutumu hayatın bütününe yayma kavrayışına ulaşma bilincini kazanmasıdır. Böyle bakmak ve öğrenmek isteği ile dolmak, kişiye hayatın bütününü tanıma, kavrama ve anlamlandırma pratikleri açısından çok fazla şeyi katar ve görgü sahibi yapar, olgunlaştırır ve ileriye taşır.
 
SONUÇ: Hayat hepimiz için bir bütündür. Bu bütün içerisinde öğrendiklerimiz bilgilerimiz, deneyimlerimiz ölçülerimiz, başımıza gelen iyi ya da kötü olaylar derslerimizdir. Bunları bilerek ve ayırdına vararak yaşamamız ise, bizleri sürekli uyanık tutmaya, çevremizde, doğada ve giderek evrende meydana gelen olayları anlamaya ve anlamlandırmaya yönlendirir. Ve hayatı bütünüyle tanımak için çabalamaya ve yaşamımızı en iyi şekilde devam ettirmemiz için lazım gelen ve doğru yollardan ilerlememize olanaklar sunan hayatın sonsuz güzelliklerle dolu kapılarını açar.
 
Toplam blog
: 643
: 67
Kayıt tarihi
: 20.02.17
 
 

Eğitim Durumu Halkla İlişkiler Yüksek Lisansı İsletme Fakültesi Sosyoloji Bölümü Gazeteci ..