Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ocak '12

 
Kategori
Mizah
 

İnsanlar en çok neleri merak ederler?

İnsanlar en çok neleri merak ederler?
 

itusozluk.com


Bu soru ilk aklıma geldiğinde,  Milliyet Blog'da en çok okunan blogların bu soru için çıkış noktası olabileceğini düşündüm. Ne de olsa 29 yeni blog yazarının aramıza katıldığı 24 Ocak-30 Ocak 2012 tarihleri arasındaki 1 haftada 902 adet blog yazıldığı, 71681 adet blogun 764508 kere okunduğu dikkate alınırsa MB'deki bloglar yazı başlığımdaki istatistik için iyi bir kaynak olabilecekti. Bu yüzden araştırmamı MB içindeki bloglardan yapmaya karar verdim. 

 
Bu araştırmaya göre insanlar en çok Yunan mitolojisindeki Tanrı ve Tanrıça isimlerini merak ediyorlarmış. Çünkü  blogu hazırladığım şu ana kadar ilgili yazı 712804 defa okunmuş. Şimdi Yunan mitolojisindeki tanrı ve tanrıça isimlerinden iki örnek vereyim. 
 
Açlık Tanrıçası Limos : Eğer  insanlarımız mitolojik çağda yaşasaydı, 4 kişilik ailenin açlık sınırının 959 TL. olduğu ülkemizde Limos'dan çok şeyler isterlerdi.
 
 "Ey Limos ne olur bizim karnımızı doyur"
 
Adalet Tanrıçası Dike: Bu Tanrı günümüzde geçerli olsaydı, Silivri'de yatan gazeteciler ve henüz suçlarını tam olarak bilmeyen ve uzun zamandır tutuklu bulunan kişiler sabah, akşam Dike'den yardım isterlerdi:
 
"Ey Dike, ne olur bizi buradan çıkar!"
 
278014 okunma sayısıyla Sayın Necip Köni'nin "Hayat için özlü sözler" başlıklı yazısı ikinci sırayı alırken, 246772 okunmayla "Hürrem Sultan katil üvey anne" başlıklı yazı, özellikle Muhteşem Yüzyıl dizisi yayınlandıktan sonra yükselerek üçüncü sıradaki yerini almış. 
 
Bundan sonra en çok okunan blog 239197 sayıyla Sayın Sabiha Rana'nın yazmış olduğu "Porno sitesi dehşeti" başlıklı blog.  Sayın Rana bu blogu belirttiği gibi Milliyet com.tr de yayınlanan bir habere dayanarak yazmış. Yazının başlığındaki kelimeler ise blogun çok okunmasını sağlamış. 
 
Geçmişte bir arkadaşımız içi hemen hemen boş ama başlığında her türlü seks çağrışımı olan kelimelerle test amaçlı bir blog yazmıştı. Bir hafta süresince reytingleri ölçtüğümüzde tahminlerimizin üzerinde bir sayıyla karşılaşmıştık. Daha sonra arkadaşımız o blogu silmiş, sonuç olarak başlıkların tıklanmalarla ilgisi test edilip onaylanmıştı.
 
Bundan sonraki iki yazı şu sıralarda pek sık yazmayan sayın Ahmet Üstündağ'a ait. "Yankılanan Düm Tek Tek sesleri HADİSE yaratacak" başlıklı yazısı 2009 yılında Eurovision'a katılacak parçanın tanıtımıyla ilgili. Bu blog 190669 kere okunmuş.
 
Üstündağ'ın Hadise yazısı o tarihte güncel olduğundan çok okunmuş ama, ondan sonra gelen ve 147395 defa okunan "Pipin büyükse sakın ha! Yanıma gelme"başlıklı yazısı halen güncelliğini devam ettiriyor olmalı ki, her hafta en çok okunanlar arasında yer alıyor. 
 
 
 
 
Toplam blog
: 974
: 3444
Kayıt tarihi
: 16.01.07
 
 

2017 Basın özgürlük endeksine göre 180 ülkeden 155. sırada olan ülkemizde yemek tarifleri  ve tel..